maandag 25 september 2023
27.2 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
4
(1)

Suriname schittert tijdens Caribbean Culture Day 2023 in Beijing

lees ook ...

‘Building Resilience Project’ in Suriname

Ter afsluiting van de training 'Building Resilience Project in Vulnerable Communities' die in februari van start ging, hielden de getrainden op vrijdag 15 september een simulatie om hun opgedane kenni...

Op zaterdag 27 mei vond de Caribbean Culture Experience 2023, ook bekend als Caribbean Culture Day 2023, plaats in Beijing, China. Dit evenement werd georganiseerd door 6 van de 8 ambassades van Caricom-landen in Beijing, namelijk de Bahama’s, Barbados, Guyana, Jamaica, Suriname en Trinidad & Tobago. Het doel van het evenement was om deze landen in de schijnwerpers te zetten en het publiek kennis te laten maken met de toeristische attracties, cultuur, keuken en natuurlijke hulpbronnen van de landen.

Suriname bekleedt van eind maart tot en met eind december 2023 het voorzitterschap van de Caucus van 8 Caribische (Caricom) ambassadeurs in Beijing. Tijdens de openingsceremonie sprak ambassadeur Pick Fung Ho-Chong de aanwezigen toe en gaf inzicht in de gemeenschappelijke kenmerken en unieke eigenschappen van de 6 deelnemende landen.

Ze benadrukte ook de samenwerking en relatie van de landen met de Volksrepubliek China en noemde Suriname een “verborgen schat” in Zuid-Amerika. Daarnaast werd de nadruk gelegd op investeringsmogelijkheden en samenwerking op het gebied van toerisme, handel, landbouw, mijnbouw, olie en gas.

Cai Wei, de directeur-generaal Latijns-Amerika en het Caribisch gebied van het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Volksrepubliek China, benadrukte in zijn toespraak de goede samenwerking tussen China en de Caricom-landen en de verdere verdieping daarvan via initiatieven zoals de Global Development Initiative en de Global Security Initiative. Wat betreft toerisme vanuit China naar het Caribisch gebied werd benadrukt dat er gewerkt moet worden aan multi-bestemmingspakketten.

De ambassades financierden de Caribbean Culture Day 2023 met sponsoring van bekende Chinese bedrijven waarmee ze al een werkrelatie hebben, evenals met behulp van andere zakelijke en vriendschappelijke contacten in China. Het publiek werd getrakteerd op optredens van Surinaamse artiesten en toonde veel interesse in de Surinaamse keuken. Bovendien won studente Iraisa Muntslag een prijs in de categorie ‘best culturally dressed’.

Ambassades hebben onder andere de taak om hun landen op positieve wijze zichtbaar te maken in de wereld. Met de organisatie van dit festival is een duidelijk signaal afgegeven dat de ambassades gezamenlijk tot grote dingen in staat zijn op eigen initiatief. Na een periode van drie jaar pandemie was deze activiteit zeer welkom bij het nationale en internationale publiek in China.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname schittert tijdens Caribbean Culture Day 2023 in Beijing