dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname schaft binnenkort de visumplicht af voor vijf landen

lees ook ...

Vp Brunswijk bespreekt Sarakreek-problemen met bewoners; opl...

Op uitnodiging van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk brachten dorpsbewoners van Sarakreek een bezoek aan zijn kabinet. Tijdens dit bezoek werden de problemen van het dorp besproken en voor enkele kn...

Suriname schaft binnenkort de visumplicht af voor vijf landen. Reizigers vanuit de Verenigde Staten, Nederland, Belgiё, Frankrijk en Canada kunnen binnenkort visumvrij naar Suriname afreizen. Dit maakte minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) maandag bekend tijdens een persconferentie. Uiteraard zullen de passagiers op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven een entree fee moeten betalen.

Er zal volgens Ramdin in de komende weken optimaal gecommuniceerd worden met stakeholders. Hij noemt vervolgens de luchtvaartmaatschappijen, reisagenten en andere belanghebbenden. Volgens de minister zal de regeling niet alleen gelden voor personen van Surinaamse afkomst. Ten aanzien van de entree fee zegt de minister dat het bedrag ongeveer hetzelfde zal zijn als wat er wordt betaald bij een visumaanvraag.

De BIBIS-minister is ook ingegaan op de benoemingen van ambassadeurs die momenteel in de pijplijn zijn. “We zullen iedere keer praten over op welke wijze Suriname samenwerkingen kan aangaan, niet alleen door te praten, maar ook door samenwerkingen aan te gaan op het gebied van economie, onderwijs, wetenschap en cultuur,” zegt Ramdin. De meeste landen kijken volgens hem uit naar consulaire vrijstellingen, met name visum afschaffing.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname schaft binnenkort de visumplicht af voor vijf landen