maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname schaft binnenkort de visumplicht af voor vijf landen

lees ook ...

Adhin: There are now 4 billion additional SRD in circulation...

According to Ashwin Adhin, vice chairman of the NDP and former vice president, there are currently three times as many SRDs in use in the nation. This involved 2 billion in banknotes in 2020. To SRD 6...

Suriname schaft binnenkort de visumplicht af voor vijf landen. Reizigers vanuit de Verenigde Staten, Nederland, Belgiё, Frankrijk en Canada kunnen binnenkort visumvrij naar Suriname afreizen. Dit maakte minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) maandag bekend tijdens een persconferentie. Uiteraard zullen de passagiers op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven een entree fee moeten betalen.

Er zal volgens Ramdin in de komende weken optimaal gecommuniceerd worden met stakeholders. Hij noemt vervolgens de luchtvaartmaatschappijen, reisagenten en andere belanghebbenden. Volgens de minister zal de regeling niet alleen gelden voor personen van Surinaamse afkomst. Ten aanzien van de entree fee zegt de minister dat het bedrag ongeveer hetzelfde zal zijn als wat er wordt betaald bij een visumaanvraag.

De BIBIS-minister is ook ingegaan op de benoemingen van ambassadeurs die momenteel in de pijplijn zijn. “We zullen iedere keer praten over op welke wijze Suriname samenwerkingen kan aangaan, niet alleen door te praten, maar ook door samenwerkingen aan te gaan op het gebied van economie, onderwijs, wetenschap en cultuur,” zegt Ramdin. De meeste landen kijken volgens hem uit naar consulaire vrijstellingen, met name visum afschaffing.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname schaft binnenkort de visumplicht af voor vijf landen