Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname druk bezig met voorbereidingen totale lockdown

Geplaatst

op

Vicepresident Ashwin Adhin. Foto Suriname Herald

De Surinaamse regering is momenteel druk bezig voorbereidingen te treffen om de bevolkding van levensbehoeften en basisvoorzieningen te voorzien tijden de lockdown periode.

De overheid zal ervoor zorgen dat de import, productie en distributie van voedsel gegarandeerd is tijdens de lockdown, deelde Vice- president Ashwin Adhin mee tijdens de persconferentie vandaag.

De Regering gaat ook na op welke manier cruciale diensten van de overheid, zoals nutsvoorzieningen, onverkort door kunnen gaan. Met het bedrijfsleven worden gesprekken gevoerd om na te gaan op welke manier de overheid ondersteuning kan bieden om de COVID-19 crisisperiode te overbruggen.- Culturu.com

15 Reacties

15
Reageer op dit artikel

1000
Harold

Suriname heeft al geen geld waarom een totale lockdown.een halve waar de ouderen binnen blijven en de jeugd die kan werken gaat werken op afstand .geen handen brasa de rest binnen. Alleen naar buiten om iets te kopen sporten geen samen scholing

Guno Duijser

Ik vind dat de regering heelgoed bezig is.

Rigters Nicole

Laat de Surinamers aub eerst naar huis , zet ons 2 weken in quarantaine zodat we verder kunnen . Nu zijn we onzeker hier .
Niet eens zicht op wanneer de eerste vlucht is. Hoelanger het duurt hoe meer problemen

Bryan

Hr Harold,
Wat Suriname heeft geen geld.
Zie elk weekend hoe druk de restaurants zijn.
En ja een totale lockdown is op zijn plaats.
Hopelijk leren Surinamers door deze crisis gevolgd door een lockdown eindelijk eens discipline en worden zij met de feiten op de neus gedrukt.
Het is zijn niet geld en patser bolides die het leven aangenaam maken maar leer de Surinamer wie God is.

Harold

Gm Brayen.als ik zeg Suriname heeft geen geld bedoel ik de bevolking die nog steeds hosselt. Welke fabriek in Suriname ken jij in het buitenland? Brengt geen geld in het land. Je moet fabrieken hebben die exporteren zodat je valutahandel hebt. Nederland nog 100 die bekend staan. Ok 3. Philips. Heineken KLM ken er nog 100 die geld naar Nederland brengen. Bekende bedrijven. Bouw een fabriek dat wereld wijd bekend is en geld naar Suriname brengt.

Dotveba

Zo kunnen ze leren om zelf een moestuin te hebben,van de regering hoeven geen bachauw taihorie te verwachten,want die zijn bezich om hun geld in valuta te garanderen . Ai boi dagoe jang Ka ning attie zining. Bouta zij eens Laumang seer ing ma a volk bai.

Stella

Bij een grote uitbraak van de virus, is Suriname ten dode opgeschreven. Het geld en apparaten zijn er niet om de mensen te behandelen. Voorkomen is beter dan genezen.🙄

Indonesië

Holland het Coronavirus kunnen we niet stoppen, maar het internetvirus wel.

Dotveba

Eindelink hoor of lees ik wat Stella schreef he he eindelijk een Surinaamse die ver voorzichtig ziet.ik heb in me loopbaan meer als 60 landen bezocht, maar een land als achterlijke Suriname die meer aan hun eigen bankrekening geeft dan het welzijn van zij onderdanen nog niet gezien. Er zijn ook geen reserve’s om de draagkracht van de Corona financiering te bekostigen. Ai boi brokko Parnassie .Centralebank hahahaha .

Marga

Daar jullie klaar zijn te vechten om dollars, vanaf dag 1 hadden jullie geen tijd,waar was de president toen in het binnenland dansen en zuipen, sakasaka beesten jullie, God slaapt niet.

Johan

Suriname is failliet maar Surinamers hebben wel geld. Zie alle miljonairs die geld en materiale goederen uitdelen aan kiezers voor stemmen. Rijden in bolides en wonen in villa’s. Die mensen moeten bedrijven opstarten voor werkgelegenheid en export. Nee doen ze niet maar alleen aandacht zoeken met mooie filmpjes F……. die mensen. En wij domme Surinamers die filmpjes doorsturen naar elkaar. Ik ben een geboren en getogen Surinamer maar ik ben blij dat ik in het gedisciplineerde en harde Nederland woont. Poppenkast Suriname

Sheik

Het is triest dat het land zo vernietigd is door de Surinaamse regering van nu en dan nog één virus crisis. God behoede Suri name van deze virus en de bandieten die aan het bewind zijn. Als ze voor het land waren, dan zouden we nu niet in zo’n situatie verkeren. Ze zijn echt gevoel- en schaamteloos. Het zou mij niet verbazen als ze de verkiezingen gaan uitstellen om nog langer te profiteren, nu de laatste strohalm”het volk” met een wet helemaal lam wordt gelegd om ook hun valuta op te slurpen.ze weten dat het nu gebeurd is met ze,… Lees verder »

Sheik

Suriname druk bezig met voorbereidingen totale London.

Baas

If na gratis levensmiddelen voor elke ingezetenen da oe kantaki wnt na wereld pandemic we taki

fajaedenl

fajaedenl zegt DIT IS SERIEUS KAN 2 MAANDEN DUREN CORONA IS GEEN GRAP #ROTTERDAMAdvertentie

Suriname

Elias: alleen Staatsolie kan beslissen over aardolie gerelateerde aangelegenheden

Geplaatst

op

Naamloos 4

“Alleen Staatsolie kan beslissen over aardolie gerelateerde aangelegenheden. Dat is bij wet geregeld,” zegt Staatsolie-directeur Rudolf Elias. In gesprek met het Nationaal Informatie Instituut ontkracht hij geruchten als zouden er momenteel plannen zijn om de olievoorraden in blok 58 in het Surinaamse kustgebied te verkopen. “De samenleving hoeft zich niet druk te maken over onze olievoorraden. Onze olievoorraden zijn veilig bij Staatsolie. Er is geen enkele behoefte op dit moment om met iemand daarover zaken te doen.”

De bedrijfsleider zegt dat ontzettend veel partijen over de gehele wereld geïnteresseerd zijn in de olievoorraden in het Surinaamse kustgebied, “maar bij Staatsolie vinden zij nul ingang als het gaat om blok 58. We praten niet over blok 58. Wij praten niet eens over het verkopen of partijen die geïnteresseerd zijn”, benadrukt de directeur.

Directeur Elias zegt vervolgens dat er vanuit de wereld ook grote interesse is voor het gebied dat ligt tussen blok 58 en Tamabaredjo. “Daarvoor gaan wij een transparante bieding houden op het moment dat we voldoende informatie hebben.” Hij benadrukt dat President Desiré Bouterse en de President-Commissaris van Staatsolie het eens zijn met de plannen van de Surinaamse oliemaatschappij. De Staatsolie-topman zegt dat recent nog aan een bedrijf is aangegeven dat er niet over blok 58 wordt gesproken. “Over andere gebieden mogen zij meedoen aan een transparante bieding die mogelijk aan het einde van dit jaar zal volgen.”

Lees verder

Suriname

Surinaams alcoholbedrijf schenkt handsanitizers aan Volksgezondheid

Geplaatst

op

1.000 Flessen Handsanitizer Voor Volkgezondheid. Foto Nii

Suriname Alcoholic Beverages (SAB) heeft aan het ministerie van Volksgezondheid een donatie gedaan van haar nieuwste product ‘Handpalm’. Het gaat om een handsanitizer, die binnenkort op de markt wordt gebracht.

In verband met de bestrijding van de COVID-19-pandemie, mocht minister Antoine Elias van Volksgezondheid 1.000 handsanitizers in ontvangst nemen. Deze zijn overhandigd door SAB-directeur Steven Ma Ajong, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Volgens de SAB-directeur wil het bedrijf als nationale producent tijdens deze COVID-19-pandemie, ook een bijdrage leveren. Daarom is ervoor gekozen om handsanitizers te ontwikkelen, die voor 70 procent uit alcohol bestaan.

Verder gaf hij aan, dat de schenking slechts een eerste aanzet is. Samen met andere bedrijven zal worden nagegaan hoe er kan worden ingespeeld op de behoefte aan handsanitizers.  Hij vindt dat, ook na de COVID-19-pandemie, handsanitizers van cruciaal belang zullen zijn.

Minister Elias is het Surinaamse alcoholbedrijf heel dankbaar voor de geste. “Ik mag u ten zeerste prijzen. In moeilijke tijden creatief en innovatief bezig zijn”, zei de minister.  De bewindsman was onder de indruk dat een eigen Surinaams bedrijf dat gericht is op het produceren van alcohol, tijdens deze COVID-19-pandemie overgaat tot het produceren van handsanitizers.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen