Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname druk bezig met voorbereidingen totale lockdown

Geplaatst

op

Vicepresident Ashwin Adhin. Foto Suriname Herald

De Surinaamse regering is momenteel druk bezig voorbereidingen te treffen om de bevolkding van levensbehoeften en basisvoorzieningen te voorzien tijden de lockdown periode.

De overheid zal ervoor zorgen dat de import, productie en distributie van voedsel gegarandeerd is tijdens de lockdown, deelde Vice- president Ashwin Adhin mee tijdens de persconferentie vandaag.

De Regering gaat ook na op welke manier cruciale diensten van de overheid, zoals nutsvoorzieningen, onverkort door kunnen gaan. Met het bedrijfsleven worden gesprekken gevoerd om na te gaan op welke manier de overheid ondersteuning kan bieden om de COVID-19 crisisperiode te overbruggen.- Culturu.com

15 Reacties
15 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Harold
donderdag 26 maart 2020 02:42

Suriname heeft al geen geld waarom een totale lockdown.een halve waar de ouderen binnen blijven en de jeugd die kan werken gaat werken op afstand .geen handen brasa de rest binnen. Alleen naar buiten om iets te kopen sporten geen samen scholing

Guno Duijser
donderdag 26 maart 2020 04:46

Ik vind dat de regering heelgoed bezig is.

Rigters Nicole
donderdag 26 maart 2020 07:20

Laat de Surinamers aub eerst naar huis , zet ons 2 weken in quarantaine zodat we verder kunnen . Nu zijn we onzeker hier .
Niet eens zicht op wanneer de eerste vlucht is. Hoelanger het duurt hoe meer problemen

Bryan
donderdag 26 maart 2020 09:24

Hr Harold,
Wat Suriname heeft geen geld.
Zie elk weekend hoe druk de restaurants zijn.
En ja een totale lockdown is op zijn plaats.
Hopelijk leren Surinamers door deze crisis gevolgd door een lockdown eindelijk eens discipline en worden zij met de feiten op de neus gedrukt.
Het is zijn niet geld en patser bolides die het leven aangenaam maken maar leer de Surinamer wie God is.

Harold
donderdag 26 maart 2020 09:44

Gm Brayen.als ik zeg Suriname heeft geen geld bedoel ik de bevolking die nog steeds hosselt. Welke fabriek in Suriname ken jij in het buitenland? Brengt geen geld in het land. Je moet fabrieken hebben die exporteren zodat je valutahandel hebt. Nederland nog 100 die bekend staan. Ok 3. Philips. Heineken KLM ken er nog 100 die geld naar Nederland brengen. Bekende bedrijven. Bouw een fabriek dat wereld wijd bekend is en geld naar Suriname brengt.

Dotveba
donderdag 26 maart 2020 09:57

Zo kunnen ze leren om zelf een moestuin te hebben,van de regering hoeven geen bachauw taihorie te verwachten,want die zijn bezich om hun geld in valuta te garanderen . Ai boi dagoe jang Ka ning attie zining. Bouta zij eens Laumang seer ing ma a volk bai.

Stella
donderdag 26 maart 2020 11:40

Bij een grote uitbraak van de virus, is Suriname ten dode opgeschreven. Het geld en apparaten zijn er niet om de mensen te behandelen. Voorkomen is beter dan genezen.🙄

Indonesië
donderdag 26 maart 2020 11:57

Holland het Coronavirus kunnen we niet stoppen, maar het internetvirus wel.

Dotveba
donderdag 26 maart 2020 12:38

Eindelink hoor of lees ik wat Stella schreef he he eindelijk een Surinaamse die ver voorzichtig ziet.ik heb in me loopbaan meer als 60 landen bezocht, maar een land als achterlijke Suriname die meer aan hun eigen bankrekening geeft dan het welzijn van zij onderdanen nog niet gezien. Er zijn ook geen reserve’s om de draagkracht van de Corona financiering te bekostigen. Ai boi brokko Parnassie .Centralebank hahahaha .

Marga
donderdag 26 maart 2020 12:45

Daar jullie klaar zijn te vechten om dollars, vanaf dag 1 hadden jullie geen tijd,waar was de president toen in het binnenland dansen en zuipen, sakasaka beesten jullie, God slaapt niet.

Johan
donderdag 26 maart 2020 17:14

Suriname is failliet maar Surinamers hebben wel geld. Zie alle miljonairs die geld en materiale goederen uitdelen aan kiezers voor stemmen. Rijden in bolides en wonen in villa’s. Die mensen moeten bedrijven opstarten voor werkgelegenheid en export. Nee doen ze niet maar alleen aandacht zoeken met mooie filmpjes F……. die mensen. En wij domme Surinamers die filmpjes doorsturen naar elkaar. Ik ben een geboren en getogen Surinamer maar ik ben blij dat ik in het gedisciplineerde en harde Nederland woont. Poppenkast Suriname

Sheik
donderdag 26 maart 2020 19:21

Het is triest dat het land zo vernietigd is door de Surinaamse regering van nu en dan nog één virus crisis. God behoede Suri name van deze virus en de bandieten die aan het bewind zijn. Als ze voor het land waren, dan zouden we nu niet in zo’n situatie verkeren. Ze zijn echt gevoel- en schaamteloos. Het zou mij niet verbazen als ze de verkiezingen gaan uitstellen om nog langer te profiteren, nu de laatste strohalm”het volk” met een wet helemaal lam wordt gelegd om ook hun valuta op te slurpen.ze weten dat het nu gebeurd is met ze,… Lees verder »

Sheik
donderdag 26 maart 2020 19:26

Suriname druk bezig met voorbereidingen totale London.

Baas
donderdag 26 maart 2020 22:58

If na gratis levensmiddelen voor elke ingezetenen da oe kantaki wnt na wereld pandemic we taki

fajaedenl
zondag 29 maart 2020 19:43

fajaedenl zegt DIT IS SERIEUS KAN 2 MAANDEN DUREN CORONA IS GEEN GRAP #ROTTERDAMAdvertentie

Suriname

Nieuw regeer team doet schrikbarende onthullingen in het Surinaams parlement

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 07 At 11.42.06 (1)

Ergens onder aan de lange lijst van onregelmatigheden, misstanden en wandaden, geconstateerd door het nieuw regeer team, is een voorlopige calculatie van de schuldenlast opgenomen. Het gaat om enorme bedragen in vreemde valuta alsook Surinaamse dollars.

Het leeuwendeel van de voor een klein land abnormaal hoge bedragen, is de besteding niet te achterhalen, of het nut ervan niet duidelijk en misschien zelf niet aanwezig.

De Assemblee-vergadering van gisteren, donderdag 06 augustus, heeft voor veel beroering gezorgd en zal grote delen van het volk nog heel lang bijblijven.

Nadat de President en de Vice-President aan het volk, hun onthullingen gedaan hadden kwamen de ministers aan het woord. Een en al een opsomming van zaken welke blijk geven van niets anders dan wanbeleid. Opvallend dat elke spreker tijdens zijn of haar beurt het heeft gehad over ongegronde bevorderingen, de last minute indiensttredingen al dan niet op basis van wurgcontracten. Ook is door een ieder aangehaald de vele betalings-achterstanden, waarbij ongewoon en abnormaal hoge bedragen genoemd zijn. Zelfs voor wat betreft de achterstand in betaling voor nutsvoorzieningen, werden schokkende bedragen opgesomd. Daarnaast zijn gigantische bedragen voor huur van panden genoemd met ook nog hoog opgelopen achterstanden.
Vandaag zal ongetwijfeld hetgeen uit de doeken gedaan is tijdens deze DNA-vergadering, op vele plaatsen onderwerp van gesprek zijn.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Ex-minister Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld door DNA

Geplaatst

op

Minister Hoefdraad Suriname

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in de late avond van donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 00.06 uur, in een Openbare vergadering de ex- minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld. Een hernieuwde vordering hiertoe is eerder door de procureur- generaal ingediend.

In totaal hebben 28 DNA-leden voor gestemd. In de wet is opgenomen dat voor de vervolging van politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers zijn ingevolge de Grondwet van de Republiek Suriname en de Wet speciale voorzieningen getroffen. Deze speciale grondwettelijke voorzieningen hebben geen betrekking op alle door de politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers gepleegde misdrijven, maar zijn beperkt tot slechts die misdrijven welke zijn gepleegd in de betrekking van politieke ambtsdragers. Misdrijven waarbij misbruik is gemaakt van het betreffende ambt of de positie.

Volgens artikel 140 van de Grondwet worden politieke ambtsdragers, die in die betrekking misdrijven hebben gepleegd, door de Procureur-generaal vervolgd bij het Hof van Justitie. Verder staat in de wet dat politieke ambtsdragers door de Procureur- generaal bij het Hof van Justitie kunnen worden vervolgd slechts nadat deze door De Nationale Assemblee in staat van beschuldiging zijn gesteld overeenkomstig de wet.- Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen