zaterdag 13 april 2024
26.7 C
Paramaribo
15 C
Amsterdam
4
(1)

Suriname rouwt: Nationale rouwdag voor oud-vicepresident Jules Ajodhia

lees ook ...

Suriname zet belangrijke stap naar modern wegbeheer met over...

De Wegenautoriteit van Suriname heeft recent een belangrijke stap gezet richting verbeterd wegbeheer met de ceremoniële overdracht van essentiële ICT-apparatuur voor het Road Asset Management System (...

De Surinaamse regering heeft aangekondigd dat woensdag 3 april 2024 een dag van nationale rouw zal zijn, ter ere van de op 29 maart overleden gewezen vicepresident, Jules Ajodhia. Deze dag van rouw valt samen met de uitvaart van de voormalig vicepresident, een teken van diep respect en erkenning voor zijn diensten aan de natie.

Gedurende deze dag van rouw zullen de vlaggen op staatsgebouwen en schepen die ter rede aan de steiger liggen, van de ochtend tot zonsondergang halfstok gehesen worden. Deze symbolische geste dient als een uiting van nationaal verdriet en herdenking. De regering spoort daarnaast de burgerij en het bedrijfsleven aan om zich bij dit eerbetoon aan te sluiten door eveneens hun vlaggen halfstok te hijsen.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft bovendien een beroep gedaan op alle radio- en televisiestations in Suriname om de programmering op de dag van rouw aan te passen, als teken van respect en ter nagedachtenis aan Ajodhia. Deze aanpassing in de media-uitzendingen is bedoeld om het volk de gelegenheid te geven stil te staan bij het leven en de bijdragen van de oud-vicepresident aan het land.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname rouwt: Nationale rouwdag voor oud-vicepresident Jules Ajodhia