Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname…..Ronnie Brunswijk zal voor het eerst waarnemen als president

Geplaatst

op

Op zaterdagochtend vertrekt President Santokhi richting buurland Guyana en keert zondagmiddag terug.

Een mooie gelegenheid voor het voeren van bilaterale gesprekken. Er zullen namelijk in Guyana, een aantal CarIbische leiders aanwezig zijn voor de bijwoning van de inauguratie van het nieuwe Guyanese staatshoofd.

De Vice-President Ronnie Brunswijk zal dan de scepter zwaaien in Suriname tijdens de afwezigheid van Santokhi. Voor Santokhi zal dit zijn eerste buitenlands optreden zijn. Hij zal worden vergezeld door mevrouw Santokhi en de minister Albert Randin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Volgens de President is onder de huidige omstandigheden geen ruimte voor een grote delegatie.

Culturu.com

7 Reacties
7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
stanley westerborg
zaterdag 8 augustus 2020 01:53

Het kan verkeren!

Mikel
zaterdag 8 augustus 2020 08:10

Jullie kunnen gegijzeld worden.
Denk aan het jaar 1986

Bravo84
zaterdag 8 augustus 2020 08:18

Excellentie Brunswijk,
Waar zijn de 12 militairen die u in 1986 in Commewijne had gegijzeld.

Excellentie meneer de President Ronnie Brunswijk, u bent ze niet vergeten, toch.

U bent de hoofdverantwoordelijke.

De waarheid
zaterdag 8 augustus 2020 12:18

Jullie denken toch niet dat Brunswijk hier iets over gaat zeggen. Hij is als een kind zo blij dat hij een paar dagen de naam mag dragen van invaller van de President.
Ik hoop zo dat hij iets geleerd heeft van het verleden.
Maar dat hij moorden op zijn geweten heeft is duidelijk.
Dat zal op een dag wel aan hem gaan knagen, en anders heeft hij geen geweten , net als Bouterse het beest.

Bravo84
zaterdag 8 augustus 2020 15:11

@De Waarheid,

Als hij zwijgt, is hij geen haar beter dan Bouterse!

Ik ga er vanuit dat hij zijn excuses aanbied aan de 12 militairen die hij gegijzeld had.

En zijn verantwoordelijkheid neemt voor zijn daden.

Lunes Armand
zaterdag 8 augustus 2020 15:36

Het is nu eenmaal zo dat VP waarneemt indien de president uitlandig is of om welke reden dan ook zijn ambt niet kan uitoefenen. Het is de 1e maar zeker niet de laatste. Een goede oefening voor zijn doel uit zijn 5jrn plan. (zoals mij ten ore is gekomen) Hoe zeer velen van ons hem liever niet op de positie zagen, is het nu van belang dat wij hem ondersteunen op welke manier dan ook, opdat hij een goede job doet. Indien niet, dan betalen wij ook het gelag voor dit falen z.a. wij nu, ook vanwege onze keus toen,… Lees verder »

Bravo84
zaterdag 8 augustus 2020 21:24

@Lunes Armand,
Helemaal eens met je instellingen.
Men zegt je moet van je fouten leren en je fouten erkennen.

Je excuses aanbieden. Dan leer je van je fouten. En niet je kop in het zand stekenAdvertentie

Suriname

President Santokhi belooft ‘Veiligheid’

Geplaatst

op

President Chan Santokhi. Beeld Stvs

Op 29  september, de dag van de jaarrede, zei  president Santokhi  dat de  regering de controle op de naleving en handhaving van de openbare orde zal opvoeren om het veiligheidsgevoel van de burger te vergroten.

Veiligheid in buurten is voor het ministerie van Justitie en Politie  in de kustvlakte en in het binnenland een sleutelactiviteit. Het politiekorps wordt gestroomlijnd voor een slagvaardiger optreden. We versterken dit dienstjaar 2021 de afdelingen Narcoticabrigade en Fraude. Dat geldt ook voor het instituut buurtmanagement en de surveillance- en inlichtingendienst,” gaf de president aan bij het toespreken van zijn gehoor.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Psychiatrisch Centrum Suriname 125 jaar

Geplaatst

op

Pcs 2

Vandaag is het PCS honderd en vijfentwintig jaar oud. De bouw van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) werd gestart op de plaats Wolffenbüttel in 1892.  De eerste patiënten werden op 01 oktober 1895 opgenomen. De inrichting heette toen “Inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbuttel”.

De inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbüttel is nu uitgegroeid tot een uitgebreid en modern alsook ISO-gecertificeerd kenniscentrum en is vandaag aan de dag een referentiekliniek op het gebied van geestelijke gezondheid, waar een ieder met psychische klachten terecht kan voor kwalitatief hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg.

De psychiatrie in Suriname is jarenlang een taboeonderwerp geweest en mensen met psychische klachten werden om diverse redenen gestigmatiseerd, waardoor de drempel om hulp te zoeken heel hoog was. Hoewel er steeds meer mensen toestappen naar het PCS voor poliklinische hulp, blijkt uit het bevolkingsonderzoek van 2015 dat er nog steeds  een drempel is voor mensen die hulp zoeken voor depressie en angstklachten.

Om landelijk bereikbaar en toegankelijk te zijn voor een ieder in Suriname biedt het PCS via partnerschappen met de Regionale Gezondheidsdienst en Medische Zending op regelmatige basis de nodige psychische hulp aan de bewoners van de districten en personen in het (verre) binnenland.

Wat betreft opvangfaciliteiten is er ook vooruitgang geboekt de laatste tien jaren. Het Kinderpaviljoen werd in gebruik genomen en er werd meer gestalte gegeven aan de verslavingszorg via de Polikliniek verslavingszorg (voorheen Bureau Alcohol & Drugs) en de Detoxificatiekliniek. Verder werden enkele diensten en afdelingen opgezet ten behoeve van de zorg, zoals het Dagcentrum, de Spoedeisende Psychiatrie en recentelijk de afdeling Broki.

Vanwege de covid-19 pandemie moest ook de dienstverlening van het PCS aangepast worden aan de covid regels. Het personeel en de cliënten zullen vanwege deze bijzondere omstandigheid de hoogtepunten en ontwikkelingen die het PCS de afgelopen 125 jaar heeft doorstaan op sobere wijze herdenken. Ook zullen er enkele personen met een bijzondere staat van dienst en bijdrage aan de verdere ontwikkeling van PCS worden voorgedragen voor een presidentiële onderscheiding. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen