Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname Ronnie Brunswijk: “Van parlementsvoorzitter naar vicepresident”

Geplaatst

op

Img Cdf468bf96b8 1

Ronnie Brunswijk als persoon omstreden maar bovenal  een harde werker. Wie zijn achtergrond niet kent zal gekscherend praten over zijn droge humor en geestige opmerkingen. Brunswijk gaat voor het vicepresidentschap. Achteraf gezien is de gooi van Brunswijk naar het  voorzitterschap  van het parlement  een goed doordachte set, een hoog politiek spel.

Zonder een goede verstandhouding tussen partijen was de stap van parlementsvoorzitter naar Vicepresident niet mogelijk geweest. Met Brunswijk in de voorhoede hebben we een geduchte “tegenstander”, iemand waar je rekening mee moet houden. 

De heer Brunswijk zegt te gaan voor het vice presidentschap omdat hij daar wil zijn, waar de beslissingen genomen worden. Hij is vastberaden en wil zich maximaal inzetten voor volk en vaderland.

In november 2018 haalde hij zijn bull van Master of Bussiness Administration. Hij is van mening dat jongeren het land moeten ontwikkelen omdat zij de toekomst zijn.
Hoewel de aandacht expliciet op Brunswijk  gericht is, vormt de ABOP een stevige thuishaven die richting zal geven aan zijn vicepresidentschap. Met  klinkende namen in de achterhoede kan Brunswijk rekenen op een solide basis om zijn regeerperiode tot een succes te maken. 

Culturu.com

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jan de groot
donderdag 9 juli 2020 12:48

Mooi Bouterse heeft het geprobeerd en heeft het land in grote schulden gezet. Nu mag Brunswijk het gaan proberen. Misschien is hij slimmer dan Bouterse? Over 5 jaren weten we wel weer hoe het zich heeft uitgepakt.

Carl
donderdag 9 juli 2020 13:52

Schitterend politiek spel van Brunswijk, BRAVO !!
“What’s In The Name. In de Surinaamse politiek, maar ook elders in de samenleving spreekt men van een post. Hé kom jij ook in aanmerking voor post? Hoe simpel kan het leven soms zijn.

Het wachten is nu op zien wie waar nog in aanmerking komt voor een post.

Bravo
vrijdag 10 juli 2020 06:54

Bravo Ronnie Dit is pas echt onderhandelen en daarna heel goed regeren
Onderschat Brunswijk niet ik durf te wedden dat hij in de toekomst president van Suriname wordt en hoe
Ronnie Brunswijk heeft inderdaad binding met het volk Goed zo Bravo Zet hem op
Dus niet zo gekscherend over Ronnie Brunswijk

Parbhoesingh
vrijdag 10 juli 2020 08:02

Doe dat niet brunswijk.Laat iemand anders voor de post.Denk aan de bilaterale relatie van het buitenland.Foordat jij als V.P. gaat zitten gaat Suriname geen hulp krijgen.Als je van je land en volk hou kan je dit niet maken.Geef dit funktie aan iemand die wat capabel en goed geschoold is unuversiteit nivo.Ronnie doe dat niet.Luister een keer dan.De surinamers zijn niet blij mee.

Drs.Ir.Ph.D Rabin Gangadin
vrijdag 10 juli 2020 09:56

Het predicaat ” pleefiguur ” dat Frits Bolkenstein aan Pim Fortijn gaf vanwege zijn gooi naar het presidentschap , zou onverlet ook op Brunswijk van toepassing kunnen zijn. Zijn strafrechtelijke veroordeling kan een arrestatiebevel tegen hem doen bewerkstelligen en dat zal de reputatie van het land geen goed goed.Tijdens zijn parlementaire speeches begon eerder zijn tribale afkomst te prononceren dan enige vermoedelijke eclatante kwaliteiten bij hem. Suriname heeft nu eenmaal internationaal de allure van een nederzetting en met Brunswijk aan het hoofd zal Suriname helemaal opnieuw op weg zijn ooit herontdekt te moeten worden door een Columbus.

martha
donderdag 16 juli 2020 13:36

Brunswijk had de VP functie aan Marinus Bee over moeten laten. In diverse door de heer Bee gegeven interviews kon je horen dat de man goed over zaken nadenkt. Brunswijk zei “Bala Bee, a pasi mi koti fosi, puru den maka gi yu.” Geklets. Niks opo pasie. Niks “puru den maka gi yu”. Brunswijk heeft de assemblee maar 1 week voorgezeten. Dat is geen prestatie. Dat is knikkers tellen. En nu is Brunswijk bijna VP. Dat is de tweede knikker? En toen? Dat maakt hem niet byzonder. Brunswijk moet zichzelf als politicus nog bewijzen. Wordt Brunswijk een goed politicus is… Lees verder »

Laatst bewerkt op 22 dagen geleden door martha


Advertentie

Suriname

Nieuw regeer team doet schrikbarende onthullingen in het Surinaams parlement

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 07 At 11.42.06 (1)

Ergens onder aan de lange lijst van onregelmatigheden, misstanden en wandaden, geconstateerd door het nieuw regeer team, is een voorlopige calculatie van de schuldenlast opgenomen. Het gaat om enorme bedragen in vreemde valuta alsook Surinaamse dollars.

Het leeuwendeel van de voor een klein land abnormaal hoge bedragen, is de besteding niet te achterhalen, of het nut ervan niet duidelijk en misschien zelf niet aanwezig.

De Assemblee-vergadering van gisteren, donderdag 06 augustus, heeft voor veel beroering gezorgd en zal grote delen van het volk nog heel lang bijblijven.

Nadat de President en de Vice-President aan het volk, hun onthullingen gedaan hadden kwamen de ministers aan het woord. Een en al een opsomming van zaken welke blijk geven van niets anders dan wanbeleid. Opvallend dat elke spreker tijdens zijn of haar beurt het heeft gehad over ongegronde bevorderingen, de last minute indiensttredingen al dan niet op basis van wurgcontracten. Ook is door een ieder aangehaald de vele betalings-achterstanden, waarbij ongewoon en abnormaal hoge bedragen genoemd zijn. Zelfs voor wat betreft de achterstand in betaling voor nutsvoorzieningen, werden schokkende bedragen opgesomd. Daarnaast zijn gigantische bedragen voor huur van panden genoemd met ook nog hoog opgelopen achterstanden.
Vandaag zal ongetwijfeld hetgeen uit de doeken gedaan is tijdens deze DNA-vergadering, op vele plaatsen onderwerp van gesprek zijn.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Ex-minister Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld door DNA

Geplaatst

op

Minister Hoefdraad Suriname

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in de late avond van donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 00.06 uur, in een Openbare vergadering de ex- minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld. Een hernieuwde vordering hiertoe is eerder door de procureur- generaal ingediend.

In totaal hebben 28 DNA-leden voor gestemd. In de wet is opgenomen dat voor de vervolging van politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers zijn ingevolge de Grondwet van de Republiek Suriname en de Wet speciale voorzieningen getroffen. Deze speciale grondwettelijke voorzieningen hebben geen betrekking op alle door de politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers gepleegde misdrijven, maar zijn beperkt tot slechts die misdrijven welke zijn gepleegd in de betrekking van politieke ambtsdragers. Misdrijven waarbij misbruik is gemaakt van het betreffende ambt of de positie.

Volgens artikel 140 van de Grondwet worden politieke ambtsdragers, die in die betrekking misdrijven hebben gepleegd, door de Procureur-generaal vervolgd bij het Hof van Justitie. Verder staat in de wet dat politieke ambtsdragers door de Procureur- generaal bij het Hof van Justitie kunnen worden vervolgd slechts nadat deze door De Nationale Assemblee in staat van beschuldiging zijn gesteld overeenkomstig de wet.- Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen