Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Reshma Mangre ziet geen belangenverstrengeling tussen de posities DNA-lid en voorzitter van de BVL/ALS

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 09 At 15.38.21

Reshma Mangre, een Surinaamse vrouw die zich heeft opgewerkt van leerkracht, naar bestuurslid van de bond en later bondsvoorzitter. Tegenwoordig is mangre ook lid van het parlement, alwaar zij de functie van voorzitter van de vaste commissie van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur vervuld.

IMangre geeft aan dat er geen sprake is van belangenverstrengeling tussen haar positie als DNA-lid en voorzitter van de BVL/ALS. Integendeel kan ze vanuit haar positie in DNA het vakbondswerk beter doen. Ze kan veel meer bewerkstelligen voor de leerkrachten in Suriname, benadrukt ze.

De bedoeling was dat binnen haar vakbonden, deze maand, bestuursverkiezingen zouden zijn. Dit gaat vooralsnog vanwege de Covid-19 situatie, niet door. Ook worden er geruime tijd al, geen vergaderingen gehouden.
Wanneer het besluit wordt genomen om wel verkiezingen uit te schrijven, zal ze bepalen of ze zich herkiesbaar stelt.

Het besluit van het ministerie van onderwijs, om de scholen op 1 oktober te herstarten, is in samenspraak met de BVL/ALS geweest, laat Mangre weten. Verder is ze over minister Marie Levens positief gesteld.

Culturu.com

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lunes Armand
zondag 9 augustus 2020 17:27

Mevr. “Hooghart” aan het woord! In een dergelijke positie durf jij niet tegenjouw werkgever op te komen. Zie mijnheer Hooghart. ondanks het volk gebuk ging onder alle corruptieve praktijken, heb je hem nooit horen praten over onderzoek. WAAROM? Omdat hij beloond werd om zijn mond dicht te houden Waar waren Miskin en kornuitjes toen? Dan kan het zo zijn dat je in die positie een beter zicht heb op wat er gebeurt, maar ook zonder die positie kan je het weten als je wil Opkomen voor belangen van arbeiders heeft weinig te maken met jouw positie in de politiek, maar… Lees verder »

De waarheid
zondag 9 augustus 2020 22:42

Ha ha geen belangenverstrengeling, maar waarom zegt ze dan dat ze nu veel meer kan doen voor de leerkrachten ? Dat betekend toch dat de ene hand de andere helpt ? Omdat ze op twee verschillende stoelen zitten daar waar de ene de andere nodig heeft. Nee deze dame moet een keus maken welke heer ze zal dienen.

Zwartje
zondag 9 augustus 2020 22:44

Krijgt ze ook 2 salarissen,???

zus
woensdag 12 augustus 2020 09:31

Over de opmerking van de pers over belangenverstrengeling van haar functie als DNA-lid en vakbondsleider. Ik citeer deze krant over Reshma Mangre. ” dat er geen sprake is van belangenverstrengeling tussen haar positie als DNA-lid en voorzitter van de BVL/ALS. Integendeel kan ze vanuit haar positie in DNA het vakbondswerk beter doen.” Dat zei Ronald Hooghart van de CLO, tien jaar geleden ook. En kijk wat er met de belangen van de CLO is gedaan. Die zijn verkwanseld door Hooghart ten behoeve van zijn partijleider Bouterse, die ‘slands schatkist had leeggeroofd en daardoor geen loonsverhogingen aan ambtenaren kon betalen. Hooghart,… Lees verder »

zus
woensdag 12 augustus 2020 09:36

Mensen proberen op die manier zoveel mogelijk meer dan één branche te bedienen zodat minstens een redelijk inkomen gegarandeerd wordt. Maar een DNA-lid hoeft niet meerdere jobs/toko’s te hebben. DNA-leden worden al vorstelijk betaald en hebben daarnaast goede regelingen zoals een breed ziekenfonds pakket en goede vervoerskosten. En in Mangre’s geval zit zij ook een commissie voor bij het MINOW&C Daar wordt zij ook apart voor betaald. Reshma Mangre ontvangt drie grote salarissen zo ook Ronald Hooghart die de CLO leden liever vandaag dan morgen weg willen hebben. Mangre, Hooghart en nog meer van deze figuren zijn gewoon machts en… Lees verder »

simex
donderdag 13 augustus 2020 08:22

Mangre met haar volgevreten kop heeft niet 3 salarissen nodig. Reshma Mangre moet zich alleen maar op haar DNA taak concentreren en een gezondere levenswijze op na houden.
Diabetes en overgewicht komen veel bij Hindoestanen voor. Reshma lijkt die kant op te gaan. Reshma Mangre ga maar meer bewegen en gezonder eten.
Geef het goede voorbeeld aan de jeugd en ongezond levende volwassenen.

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door simex


Advertentie

Suriname

Vliegverkeer Suriname-Nederland wordt genormaliseerd

Geplaatst

op

President Santokhi In Dna. Foto Gov Tv

Het vliegverkeer tussen Suriname en Nederland wordt genormaliseerd. Althans dit is het streven van de regering. “De vluchten krijgen in stede van repatriatie een commercieel karakter. Betrokkenen kunnen hun tickets rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen aanschaffen. Het overleggen van een negatieve COVID-19-test vóór het instappen en tien dagen quarantaine – in een door de overheid aan te wijzen faciliteit en op eigen kosten – zijn verplicht.” Dit zei president Chan Santokhi gisteren in zijn COVID-19-statement.

Het staatshoofd zegt verder dat de vluchten steeds een beperkte capaciteit zullen hebben. “Verder zullen naast de Surinaamse regels ook de ICAO/IATA-regels in acht moeten worden genomen door de luchtvaartmaatschappij.” Ook de vluchten van en naar het binnenland worden hervat, onder naleving van de protocollen en na doorlichting van Zorg en Hoop door eventueel CASAS, zei het staatshoofd.

“Als er sprake is van een lokale uitbraak in de districten zal er in samenspraak met de districtscommissarissen worden besloten om eventueel het luchtruim te sluiten. De aanstaande openstelling van het luchtruim voor het binnenland is mede in het kader van de bestrijding van mogelijk armoede. De hotspots waar eventuele toenames van besmettingen komen zullen duidelijker worden gecommuniceerd, zodat mensen ontmoedigd worden.”

Iedere week zal de regering evalueren om na te gaan in hoeverre de genomen maatregelen effectief zijn, en of aanpassing van de maatregelen in de zin van verscherping van de maatregelen noodzakelijk is of dat juist een verlichting van de maatregelen mogelijk is.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Radio SRS slachtoffer van roofoverval

Geplaatst

op

463d7a80c4e3e821133932baa66cf5c1

Gisterochtend vroeg tegen 03.30 werd de Stichting Radio Omroep Suriname (SRS) binnengedrongen door gewapende criminelen nadat zij de bewaker hadden overvallen.

De criminelen maakten een brandkast buit met daarin een geldsbedrag. Er moet nog geïnventariseerd worden wat er nog meer is gestolen.

De bewaker liep bij de beroving  geen letsels op. Het is nog  niet bekend of de overval werd gepleegd door één of meerdere criminelen en of er al verdachten in beeld zijn  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen