zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname registreert recordaantal Covid-besmettingen; 1404 in een dag

lees ook ...

EU’s SAMAP-project stimuleert landbouwontwikkeling in ...

Latoya Williams, vertegenwoordiger van de Europese Unie (EU), overhandigde onlangs een geavanceerde tractor met werktuigen aan de Coöperatieve Vereniging Saamaka Wosu U.A in het Boven-Surinamegebied v...

Voor het eerst sinds de uitbraak van Covid-19 in Suriname zijn er in een dag 1404 mensen positief getest op het virus. Volgens de laatste Covid-update hebben in totaal 2515 personen zich laten testen. De meeste besmettingen zijn in Paramaribo geregistreerd namelijk 439 en 270 in Wanica. Commewijne telt 83 gevallen, Saramacca 48, Nickerie 43, Para 25 en Sipaliwini 8. Coronie en Brokopondo hebben geen gevallen. Van 483 mensen is geen informatie bekend. 

Verder zijn er volgens het Covid-dashboard drie personen overleden. Alleen voor deze maand zijn er al 27 sterfgevallen als gevolg van dit virus en in totaal 1216.

Er zijn 11 zieken op de Intensive Care Units opgenomen en in de zorginstellingen  91 Covid-patiënten.

Later vandaag, dinsdag, komt De Nationale Assemblee (DNA) in vergadering bijeen om te praten over de zorgelijke Covid-situatie in het land. Het gaat om de voortzetting van de openbare vergadering van vorige week. De regering zal ingaan op de door assembleeleden gestelde vragen.

De toename in het aantal besmettingen is onder andere een gevolg van de diverse feesten in de decembermaand en het feit dat nu de omicronvariant dominant is. Of er aangepaste maatregelen zullen komen in het land is vooralsnog niet bekend. Het ministerie van Volksgezondheid laat zich adviseren door het Outbreak Management Team (OMT). Velen weten zich geen raad meer met de avondklok, die nu al zeker twee jaar gaande is.

Binnen de gemeenschap is ook met grote verbazing kennisgenomen van de openstelling van de scholen na de kerstvakantie. Volgens het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is het besluit voor de heropening van scholen genomen op advies van het ministerie van Volksgezondheid. Benadrukt wordt om de MoHaNa-regels in acht te blijven nemen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname registreert recordaantal Covid-besmettingen; 1404 in een dag