Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname: Proces decembermoorden gaat door

Geplaatst

op

Vandaag is door de rechter in Paramaribo, Suriname besloten dat het proces betreffende de Decembermoorden zal worden voortgezet. De rechter negeert daarmee de opdracht van de Surinaamse president Bouterse om het hele proces stop te zetten.

De Decembermoorden werden gepleegd in 1982. Het staatsbestuur Bouterse stelde toen vijftien “tegenstanders” van het regime terecht in het militaire fort Zeelandia.

Bouterse wilde de zaak een halt toe roepen middels de Amnestiewet, die de verdachten vrijwaart van vervolging. Rechter Cynthia Valstein Montnor, tevens president van de rechtbank, schoof de Amnestiewet in juni 2016 echter aan de kant en verklaarde vandaag namens de krijgsraad dat er geen belemmeringen zijn die verhinderen om door te gaan met de rechtszaak.

Direct na de uitspraak werd, op verzoek van de aanklager, de zitting geschorst. Er moet nu worden bepaald wanneer de strafeisen tegen de 25 verdachten, onder wie hoofdverdachte president Bouterse, worden voorgelezen.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Djaki

    maandag 30 januari 2017 at 17:28

    niemand op aarde staat boven de wet. laat er een uitspraak komen door de rechter en dan moet een ieder zich aan houden .. in alles heb je winnaars en verliezers. en ik ben een Bouta man en weet zeker dat hij word vrij gesproken. klaar. punt uit. dan kan hij rustig verder leven zonder geklets ..

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Kredietbeoordelaar Moody’s positief over Suriname

Geplaatst

op

By

LONDEN (ANP) – Kredietbeoordelaar Moody’s is iets positiever geworden over Suriname. De firma verhoogde vrijdag de verwachting voor de kredietrating naar stabiel van negatief. Het kredietoordeel zelf bleef staan op B2.

Volgens Moody’s is de druk op de Surinaamse financiën het afgelopen jaar wat afgenomen. Daarbij zal de grotere ruimte voor binnenlandse en buitenlandse bronnen de financieringsdruk dit jaar en komend jaar doen verminderen. In februari 2018 kreeg Suriname de prognose ‘negative’ van de kredietfirma.

De B2-rating krijgt ook steun van onder meer de omvangrijke mijnbouwbronnen en een gunstigere investeringsomgeving. Uitdagingen blijven de grote schuldenlast, structurele en economische kwetsbaarheid vanwege de relatief beperkte omvang van het land en de afhankelijkheid van grondstoffen en ,,zwakheden” in het bestuur.

Lees verder

Suriname

Vijf familieleden opgepakt voor doodslaan man in Suriname

Geplaatst

op

By

In Suriname zijn vijf familieleden opgepakt die worden verdacht van het doodslaan van een man in het district Para in Suriname. Dit meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

De hoofdinspecteur en regiocommandant Midden-Suriname Ulrich Tjin Liep Shie bevestigd de arrestaties aan de het medium. Het gaat om een zoon, dochter, schoondochter, broer en zwager van de man.

De vijf familieleden zouden zaterdag na een woordenwisseling het slachtoffer hebben mishandeld. De man liep hierbij zwaar letsel aan het hoofd op en raakte bewusteloos. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

In eerste instantie werd door verschillende personen aangegeven dat de man met zijn hoofd tegen een stenen rand zou zijn gevallen. Een gerechtelijke lijkschouwing op het lichaam van het slachtoffer wees uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

In afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) zijn de vijf verdachten in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lees verder

Meest gelezen