donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
4.5
(2)

Suriname past inreisbeleid aan; Nederland en VS hoogrisicolanden

lees ook ...

President Santokhi naar Caricom-Cuba summit Barbados

President Santokhi is vandaag, 05 december in zijn rol als Caricom-voorzitter afgereisd naar de Caricom-Cuba summit die in Barbados gehouden wordt. Tijdens deze summit zal Cuba haar overzicht prese...

Om de import en verspreiding van de Omicronvariant zo lang mogelijk uit te stellen heeft de regering als een van de Covid-maatregelen het inreisbeleid aangepast. Deze mededeling deed de van Covid-19 herstellende minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin,  zondag, tijdens een persconferentie. Op advies van het Outbreak Managementteam en deskundigen, heeft de regering ook de avondklok van 23.00 naar 21.00 uur teruggebracht. 

Vanaf 29 november gelden andere maatregelen met betrekking tot het inreisbeleid en wel de classificatie van hoogrisico- en laagrisicolanden. Gezien er rechtstreekse vluchten komen naar Suriname uit de Verenigde Staten en Nederland, waar de Omicronvariant is opgedoken, worden deze twee landen als hoogrisicolanden, vastgesteld. Alleen volledig gevaccineerden uit deze landen mogen naar Suriname afreizen en wel met overleg van een PCR-test van maximaal 48 uur voor vertrek en wel bij een officiële geaccrediteerde testlocatie. Daarnaast moeten deze reizigers op de derde dag in Suriname een antigeentest afnemen bij een door de overheid vastgestelde testlocaties. Deze zullen officieel worden bekendgemaakt, zei de bewindsman.

Hij gaf verder aan dat als de reiziger, na drie dagen positief getest is, dat deze wordt geadviseerd om zich te isoleren conform de bestaande isolatie- en quarantainerichtlijnen. Dit wordt schriftelijk meegegeven. Daarnaast dient de reiziger zich aan te melden bij een huisarts voor monitoring. De minister gaf ook aan dat de regering de mogelijkheid bekijkt om  Covid-19 positief bevonden reizigers centraal te monitoren. Alle reizigers dienen het gegeven testbewijs voor vertrek naar het land van herkomst te overleggen. Aan de reiziger die het testbewijs niet heeft kunnen overleggen, wordt een boete van  100 euro of de equivalent in Surinaamse Dollars daarvan opgelegd.

Voor passagiers uit laagrisicogebieden gelden alleen het volgende: het overleggen van een PCR-test van maximaal 72 uren voor vertrek of een antigeentest van maximaal 24 uren voor vertrek. Minister Ramadhin benadrukte dat de lijst van hoogrisicolanden zal worden bijgewerkt aan de hand van de ontwikkeling rondom de Omicronvariant op de wereld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname past inreisbeleid aan; Nederland en VS hoogrisicolanden