zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname overweegt zonder avondklok verder te gaan

lees ook ...

VP Brunswijk woonde crematie van vriend Dilip Sardjoe bij

Vice President (VP) Ronnie Brunswijk heeft de uitvaart van ondernemer Rudi Dilip Sardjoe op 21 januari jongstleden bijgewoond. Dilip Sardjoe is onder grote publieke belangstelling met staatseer gecrem...

Volgens minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid overweegt men om de “avondklok te laten verdwijnen”. Verder zegt hij  “Wij gaan richting normalisatie. Het besluit moet binnen twee tot drie weken genomen worden, gezien het milde verloop van de omicronvariant.” Hij sprak vanmorgen in een nieuwsuitzending. De wereldgezondheidsorganisatie(WHO) stelt dat omicron heeft gezorgd voor het einde van de pandemie.

“Er zijn nog besmettingen, maar geen zieke personen behalve de ongevaccineerden, een deel van de gevaccineerden en de kwetsbaren.”

Het advies van de infectiologen en epidemiologen wordt afgewacht. “Wij kijken uit naar het advies van het Outbreak Management Team. Ik heb al het document mogen inzien van alle adviezen. Wij als regering zullen het besluit moeten nemen als het advies binnenkomt. De wereld is al twee jaar in isolatie. Het is geen gezonde ontwikkeling, ook niet voor de mentale gezondheid.”

De bewindsman zegt echter dat er nog besmettingen zijn. Hij zegt ook, dat covid niet zal verdwijnen, maar dat wij ermee zullen moeten leren leven. Volgens hem moeten ziekenhuizen een permanente covid-afdeling nu hebben. Het bewijs is ook geleverd, dat vaccinatie en boosterprikjes een betere bescherming bieden. Ramadhin wijst erop dat de samenleving een pakket aan maatregelen mag verwachten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname overweegt zonder avondklok verder te gaan