zaterdag 25 mei 2024
26 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
4.3
(3)

Suriname overweegt vluchtelingen uit Afghanistan op te vangen

lees ook ...

Vakbonden eisen spoedoverleg en gegevens stroomvoorziening v...

Ravaksur, FOLS en BvL/ALS hebben binnen een termijn van 48 uur gegevens over de stroomvoorziening geëist en vragen om een spoedoverleg met president Chan Santokhi vanwege het ontbreken van deze inform...

Een groep Afghanen die op een Amerikaanse basis in Kosovo verblijft, worden mogelijk naar Suriname gestuurd. Er worden hierover gesprekken gevoerd tussen Suriname en de Verenigde Staten (VS). Deze groep vluchtelingen zou niet hebben voldaan aan de toelatingseisen tot de VS, meldt het Amerikaans nieuwsmedium Wall Street Journal.

De regering van de VS is met verschillende landen in gesprek voor opvang van vluchtelingen uit Afghanistan. Ze worden opgevangen in een vluchtelingenkamp in Kosovo. De mensen zitten al langer dan een jaar in vluchtelingenkampen.

Het medium schrijft verder dat de Surinaamse ambassadeur in de VS, Marten Schalkwijk, bevestigde dat de gesprekken met de VS zich in een voorbereidend stadium bevonden en dat het land overweegt om verder te gaan. “We overwegen het”, zei ambassadeur Schalkwijk, eraan toevoegend dat het land indien nodig een team zou aanstellen om de besprekingen af te handelen. Over het algemeen is Suriname een land waar mensen zich snel kunnen aanpassen, zei hij aan het Amerikaanse nieuwsmedium.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van de VS weigerde commentaar te geven op eventuele gesprekken met Suriname om de Afghanen die vorig jaar werden geëvacueerd tijdens de ineenstorting van de door de VS gesteunde regering en de overname door de Taliban.

“Het ministerie van Buitenlandse Zaken voert regelmatig overleg met bondgenoten en partners over het vinden van duurzame en veilige vrijwillige hervestigingsoplossingen voor Afghanen die geen toegang kunnen krijgen tot de VS, zei een Amerikaans functionaris aan The Wall Street Journal.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname overweegt vluchtelingen uit Afghanistan op te vangen