zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname op weg naar malaria-eliminatie

lees ook ...

Voorbereidingen voor jogging track in Tuinstad Lelydorp in v...

De voorbereidingen voor de aanleg van de jogging track in Tuinstad Lelydorp, gelegen in het district Wanica, zijn momenteel in volle gang. Het onderdirectoraat Sport Accommodaties en Ruimtes (ODSAR) v...

Volgens Minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, boekt Suriname aanzienlijke vooruitgang op weg naar de eliminatie van malaria. In vergelijking met de wereldwijde situatie, waar jaarlijks 250 miljoen nieuwe gevallen worden gemeld, blijft Suriname opmerkelijk vrij van malaria, met nul gevallen.

Deze prestatie is opmerkelijk voor een tropisch land. Als Suriname in 2024 vrij blijft van malaria, zal de directeur van de Pan American Health Organization (PAHO) en mogelijk de directeur-generaal van de World Health Organization (WHO) volgend jaar naar Suriname komen om het land officieel te erkennen met een certificaat voor malaria-eliminatie.

Het behalen van de malaria-eliminatiestatus zal niet alleen de volksgezondheid ten goede komen, maar ook het toerisme in Suriname stimuleren. Toeristen worden aangetrokken tot bestemmingen die als veilig en gezond worden beschouwd, en de afwezigheid van malaria zal de aantrekkelijkheid van Suriname als reisbestemming vergroten.

In tegenstelling tot buurlanden zoals Guyana, waar jaarlijks nog 20.000 besmettingen worden gemeld, beschikt Suriname over de expertise en deskundigheid om malaria effectief te bestrijden. Deze prestatie benadrukt dat een goed gezondheidszorgsysteem niet alleen ziekten kan elimineren en voorkomen, maar ook economische voordelen voor het land kan opleveren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname op weg naar malaria-eliminatie