zondag 5 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
6.6 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname ook in Brazilië om zakelijke belangen

lees ook ...

Rosebel Goldmines has been sold

Yesterday, Zijin Mining Group Co. Ltd. (Zijin) completed the acquisition of Rosebel Goldmines N.V. (RGM), which it had previously announced in October 2022. The majority of the requirements outlined i...

De inauguratie van president Luiz Inácio Lula da Silva op 01 januari 2023 is bijgewoond door President Santokhi en delegatie. Het staatshoofd heeft bij die gelegenheid ook gesprekken gevoerd met meerdere staatshoofden van de regio die daarbij aanwezig waren.

De inauguratie van president Lula da Silva is bijgewoond door verschillende staatshoofden uit meer dan 40 landen. Minister Ramdin van Buitenlandse Zaken International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) die deel uitmaakt van de Surinaamse delegatie, is van mening dat de aanwezigheid van Suriname van groot belang is. De bewindsman geeft aan dat het niet alleen om politieke redenen gaat, maar ook om zakelijke belangen. Brazilië heeft de 07e grootste economie in de wereld.

De bewindsman deelt mee dat er rekening moet worden gehouden met het feit dat in de samenwerking tussen Brazilië, Guyana en Suriname veel potentie zit. In dat kader zijn er gesprekken gevoerd met verschillende functionarissen aldaar waarbij minister Ramdin met zijn collega Mauro Vieira een onderhoud gehad heeft.

President Chandrikapersad Santokhi heeft ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om korte gesprekken te hebben met collega’s uit het Caribisch gebied, Afrika, Europa en Latijns-Amerika. Met de vertegenwoordigers uit Arabische landen, welke ook daar aanwezig waren was het mogelijk om contacten verder op te bouwen. Minister Ramdin geeft aan dat het van zeer groot belang was voor de president om de toespraak van de geïnstalleerde president te horen, over zijn beleid. Dit, omdat er veel verwachtingen zijn op het gebied van klimaatsverandering alsook op de buitenlandse politiek van Brazilië.

Naar aanleiding van de berichten betreffende de veiligheid in Brazilië is er volgens de minister uiteraard rekening mee gehouden met de veiligheid. “Het feit dat we hier met meer dan 40 hoge delegaties aanzitten geeft aan dat ook die landen ervan overtuigd zijn dat de Braziliaanse autoriteiten in staat zijn de veiligheid voor de gasten te garanderen”, deelt de minister mee.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname ook in Brazilië om zakelijke belangen