woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname ontvangt vaccins en medicijnen ter waarde van US$ 860.000 van Brazilië

lees ook ...

Consument en producent betalen oneigenlijke kosten bij EBS  ...

Het verhogen van de stroomtarieven door het Energie Bedrijf Suriname houdt de gehele samenleving  al weken bezig. De huishoudelijke tarieven gaan op termijn minimaal tweemaal omhoog. De  Midden- en Kl...

Op 11 maart 2024 heeft de Braziliaanse ambassadeur in Suriname, Raphael Azeredo, een recordhoeveelheid vaccins en medicijnen namens de Braziliaanse regering aan Suriname overhandigd. Dit vormt de grootste donatie ooit vanuit Brazilië aan Suriname. Minister Ramadhin heeft de diepe dankbaarheid van Suriname voor deze genereuze donatie benadrukt.

Hij verklaarde dat deze schenking zal voorzien in alle behoeften van het land voor de komende twee jaar. De minister prees de voortdurende toewijding van Brazilië aan wereldwijde en regionale gezondheidsinitiatieven en benadrukte dat deze donatie niet alleen een daad van solidariteit is, maar ook bijdraagt aan het versterken van de vriendschaps- en samenwerkingsbanden tussen de twee landen.

Ondanks de uitbraak van dengue, die een grote tol heeft geëist in Brazilië, heeft de Braziliaanse regering besloten om bij te dragen aan de gezondheidszorg van haar buurland, Suriname. Ambassadeur Azeredo onderstreepte de toewijding van Brazilië aan het ondersteunen van gezondheidsinitiatieven wereldwijd en in de regio.

Hij bevestigde dat deze donatie een uiting is van de goede betrekkingen tussen Brazilië en Suriname, en het belang van samenwerking op het gebied van gezondheidszorg. Sinds 2006 heeft Brazilië zich ingezet voor humanitaire samenwerkingsinitiatieven met Suriname, met name op het gebied van gezondheid.

Deze samenwerking heeft geresulteerd in aanzienlijke donaties van medicijnen, vaccins en medische benodigdheden aan Suriname. Deze langdurige samenwerking heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het verbeteren van de gezondheidszorg in Suriname en het versterken van de banden tussen de twee landen.

De ontvangen vaccins zijn inmiddels aangekomen en opgeslagen bij het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG) en zullen via bestaande instellingen worden verstrekt aan de gemeenschap. De geschatte waarde van deze schenking bedraagt US$ 860.000.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname ontvangt vaccins en medicijnen ter waarde van US$ 860.000 van Brazilië