maandag 15 juli 2024
24 C
Paramaribo
18.4 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname ontvangt US$ 61,5 miljoen na succesvolle EFF-evaluatie door IMF

lees ook ...

Ook ABOP’ers hebben recht op een perceel

Volgens vicepresident Ronnie Brunswijk heeft de huidige regering in het afgelopen jaar meer dan 25.000 grondpapieren uitgereikt. Hij maakte duidelijk dat zijn partijgenoten, net als alle andere Surina...

De Raad van Bestuur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft met succes de zesde evaluatie onder het Extended Fund Facility (EFF) voor Suriname afgerond. Hierdoor is Suriname gerechtigd om het equivalent van 46,7 miljoen SDR (ongeveer US$ 61,5 miljoen) te ontvangen, wat het totaal aan programma-uitbetalingen op 290,4 miljoen SDR (ongeveer US$ 382,6 miljoen) brengt. De top van het IMF sprak optimistisch over de vooruitgang van Suriname onder het EFF-programma en benadrukte de vastberadenheid van het land om economische hervormingen door te voeren.

President Chandrikapersad Santokhi reageerde positief op de goedkeuring van de IMF-evaluatie. “De inspanningen van onze regering om de overeengekomen hervormingen uit te voeren, hebben aanzienlijk bijgedragen aan de stabilisatie van de economie en het verbeteren van het investeringsklimaat. De recente goedkeuring van het IMF weerspiegelt de voortgang die we als land hebben geboekt en de effectiviteit van de samenwerking tussen het IMF en Suriname,” aldus de president.

Santokhi vervolgde: “Deze gezamenlijke inspanningen bevestigen het vertrouwen in de inzet van ons land voor economische stabiliteit en duurzame groei. Wij gaan op dit goede pad verder en zullen ons blijven inzetten voor transparantie, goed bestuur en verantwoordelijk financieel beleid om een stabiele basis te creëren voor economische welvaart en ontwikkeling.”

De goedkeuring door het IMF markeert een belangrijke mijlpaal voor Suriname en onderstreept de positieve impact van de economische hervormingen die het land heeft doorgevoerd. Het vrijgekomen bedrag zal worden gebruikt om de economische stabilisatie verder te ondersteunen en het investeringsklimaat te verbeteren.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname ontvangt US$ 61,5 miljoen na succesvolle EFF-evaluatie door IMF