maandag 27 maart 2023
25 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname ontvangt US$ 46.000 van China voor rampenbestrijding binnenland

lees ook ...

VES Ramautarsing oneens met president over voorgehouden verl...

In een gesprek met Suriname Herald liet Winston Ramautarsing zijn verontwaardiging merken ten aanzien van de belofte van de president dat de koers en benzineprijzen, dit jaar nog  zullen dalen na de g...

De Chinese ambassadeur Han Jing heeft tijdens een kennismakingsbezoek, donderdag, aan Ronnie Brunswijk, die thans waarneemt als president, een bedrag van US$ 46.000 geschonken. Het geld is bestemd voor de bestrijding van rampen als gevolg van de recente overstromingen in het binnenland. Met het geld zullen de benodigde zaken die door de wateroverlast zijn vernietigd in verschillende dorpen worden gekocht.

Ook de infrastructuur in en naar deze gebieden toe verdient aanpak. De waarnemend president toonde zich blij met de helpende hand die China biedt. Bij het onderhoud is stilgestaan bij het One China politiek beleid, dat de Surinaamse regering voert en het aanhalen van de 45 jaar oude vriendschapsband tussen beide landen.

Brunswijk heeft de ambassadeur, die een maand geleden aantrad, opgeroepen kennis te maken met en zich te verdiepen in de verschillende culturen van Suriname, meldt het Directoraat Volkscommunicatie. Ambassadeur Han Jing heeft ook beloofd in zijn land financiers te zoeken voor projecten in het binnenland, zoals het bevorderen van gezond drinkwater voor de leefgemeenschappen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname ontvangt US$ 46.000 van China voor rampenbestrijding binnenland