vrijdag 31 maart 2023
30 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname ontvangt US$ 390.000 aan Covid-steun van Amerika

lees ook ...

President Santokhi installeert technische commissie wijzigin...

President Chandrikapersad Santokhi heeft een technische commissie geïnstalleerd om te werken aan het samenstellen van een ontwerpwet voor de goedkeuring van een gewijzigde kiesregeling. De commissie h...

De Verenigde Staten van Amerika geeft Suriname US$ 390.000 aan materiaal in de strijd tegen Covid-19. Dit als onderdeel van het IAEA’s Peaceful Uses Initiative (PUI). De bedoeling is dat het land verschillende Covid-19-kits zal ontvangen, elk met een RTPCR-systeem en bioveiligheidsapparatuur, inclusief kasten en kappen, persoonlijke beschermingsmiddelen en testmonsters.

Deze apparatuur is essentieel om de lokale capaciteiten voor het opsporen van het Covid-19-virus te versterken, schrijft de ambassade. PUI werd in 2010 opgericht om extrabudgettaire bijdragen te mobiliseren voor projecten die verband houden met de vreedzame toepassing van nucleaire technologie.

Hoewel Suriname nog geen lid is van de IAEA, erkennen de Verenigde Staten dat Suriname als staat die partij is bij het Verdrag inzake de niet-verspreiding van kernwapens (NPV), het voordeel geniet van toegang tot het vreedzame gebruik van nucleaire technologie.

De Amerikaanse ambassade zegt dat de VS de kritieke behoefte aan diagnostische en bioveiligheidsapparatuur erkennen en de prioriteit geven aan dergelijke hulp, ook aan degenen die nog geen IAEA-lidstaat zijn. Dit soort bijstand is standaard beschikbaar voor alle IAEA-lidstaten, meldt de ambassade.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname ontvangt US$ 390.000 aan Covid-steun van Amerika