maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname ontvangt US$ 130.000 schenking China voor rampenbeheersing en reparaties

lees ook ...

President Santokhi nodigt Chinese bedrijven uit om te invest...

Dalian, een essentiële havenstad en economisch knooppunt van China aan de kust van de provincie Liaoning, verwelkomde de Surinaamse delegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi van 1...

Suriname heeft een schenking van US$ 130.000 ontvangen van de Volksrepubliek China. Hiervan is US$ 100.000 bestemd voor het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), terwijl US$ 30.000 zal worden gebruikt voor reparaties aan het departementsgebouw van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Minister Albert Ramdin en ambassadeur Han Jing van China hebben de overdrachtsdocumenten officieel ondertekend.

Ramdin benadrukte de uitstekende samenwerking met China en benadrukte dat deze zal worden voortgezet in 2024. Ambassadeur Han Jing onderstreepte de betrokkenheid van China bij de aanpak van klimaatverandering. De schenking aan het NCCR zal worden ingezet om de efficiëntie van de rampenondersteuning te verbeteren, zoals verduidelijkt door NCCR-coördinator Jerry Slijngaard. Hij merkte op dat de middelen zullen worden gebruikt om de decentralisatie van dienstverlening te bevorderen, wat zal resulteren in snellere lokale hulpverlening.

Minister Ramdin benadrukte het belang van nauw overleg met ambassades om donaties tot stand te brengen, zoals gemeld door de Communicatiedienst Suriname. Hij verwees naar een eerdere conferentie met donorlanden waarbij relevante projecten voor Suriname werden besproken. Ramdin gaf aan dat veel landen al steun hebben toegezegd en dat deze steun de komende weken en maanden zal worden voortgezet. De Chinese ambassadeur benadrukte dat China altijd bereid is om te helpen en hoopt de hulp aan Suriname voort te zetten als onderdeel van hun bijdrage aan de mondiale ontwikkeling.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname ontvangt US$ 130.000 schenking China voor rampenbeheersing en reparaties