woensdag 6 juli 2022
23.8 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname ontvangt medische hulpmiddelen van Nederland

lees ook ...

Caricom-leiders staan stil bij gezamenlijke uitdagingen

De effecten van klimaatverandering, globale financiële crisis, effecten van de oorlog in Oekraïne en de Covid-pandemie zijn allemaal uitdagingen die van buitenaf op de regio afkomen, net als hoe de ge...

Suriname heeft een partij medische hulpmiddelen ontvangen van Nederland. Ambassadeur Henk van der Zwan heeft vrijdag op het presidentieel paleis symbolisch de overhandiging gedaan aan president Chandrikapersad Santokhi. Deze donatie is in het kader van het schenkingsdocument dat de ministers van Volksgezondheid Amar Ramadhin en Hugo de Jonge eerder dit jaar hebben bevestigd.

In totaal worden veertien zeecontainers met goederen geschonken aan Suriname. De regeringsleider werd vergezeld door minister Krishnakoemarie Mathoera van Volksgezondheid ad-interim, minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, ambassadeur Rajendre Khargi en de directeur van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul.

De Nederlandse ambassadeur zegt dat met deze bezending ons land voor een jaar verzekerd is van beschermingsmiddelen. Het gaat om handschoenen, schorten, maar ook sneltesten. De diplomaat benadrukt de positieve samenwerking met de regering.

“Vanaf het aantreden van de regering Santokhi zijn de vertroebelde banden hersteld. De relatie met Suriname is nu buitengewoon goed en constructief, wij zullen de samenwerking verder intensiveren”, zegt de ambassadeur.

Wat een tête-à-tête moest voorstellen is veranderd in een breedvoerig overleg. President Santokhi en de ambassadeur hebben over velerlei kwesties van gedachten gewisseld. Het staatshoofd is Nederland zeer erkentelijk voor de geste.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname ontvangt medische hulpmiddelen van Nederland