zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
2 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname ontvangt medische artikelen van Israël

lees ook ...

Ramadhin responds to Jones’ “simple nonsenseR...

On Tuesday, Assembly Member Ebu Jones (NDP) made claims that some people have still not received payment for work they did during the Covid epidemic. Health Minister Amar Ramadhin called these claims ...

De staat Israël heeft recent medische artikelen, waaronder persoonlijke beschermingsmiddelen, geschonken aan de Republiek Suriname in de strijd tegen het Covid-19-virus. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking nam deze geste in ontvangst en heeft namens de regering en het volk van Suriname waardering uitgesproken over deze geste, in het kader van solidariteit en samenwerking in de strijd tegen het Covid-19-virus.

Tijdens een korte ceremonie op het ministerie heeft de honorair consul (hc) van Israël in Suriname, Jules Fernandes, namens Israël deze donatie overhandigd aan minister Ramdin. Tijdens de ceremoniële overdracht waren virtueel ook aanwezig de niet-residerende Ambassadeur-designate voor Israël, Reda Mansour en de hc van Suriname in Israël, Joseph Harrosh.

Minister Ramdin maakte van de gelegenheid gebruik om aan te geven dat in het kader van het verbreden van onze diplomatieke betrekkingen de relaties met de staat Israël zullen worden geïntensiveerd. Veel aandacht zal besteed worden aan technische samenwerking en het bevorderen van handel en investeringen.

De medische artikelen, waaronder diverse maskers, covers voor schoenen, chirurgische hoofdkapjes en mantels en oximeters, zijn vervolgens overhandigd aan collega Amar Ramadhin van Volksgezondheid en zullen worden ingezet in diverse zorginstellingen.

De diplomatieke betrekkingen tussen Suriname en Israël dateren van 24 februari 1976 en de huidige samenwerking tussen beide landen richt zich onder andere op het gebied van onderwijs en capaciteitsversterking, gezondheidszorg, landbouw, infrastructuur, cultuur, mede vanwege de Joodse diaspora, investeringen en het bevorderen van ondernemerschap.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname ontvangt medische artikelen van Israël