woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
5
(2)

Suriname ontvangt medicijnen ter waarde van US$ 600.000 uit India

lees ook ...

Surinaamse minister Sewdien: Melkboeren nodig met liefde voo...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) benadrukte dat het beroep van melkboer een roeping is waarvoor liefde voor dieren en toewijding vereist is. Hij sprak met journalist...

Onlangs heeft minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, bijgestaan door de directeur van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul, en de directeur van het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS), Maaltie Sardjoe, een symbolische overdracht van medicijnen uit India gedaan aan de directeuren van de Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) en Medische Zending (MZ).

De overdracht vond plaats in het RGD-gezondheidscentrum in Lelydorp, district Wanica. Suriname heeft medicijnen ter waarde van US$ 600.000 ontvangen van India, die eerder symbolisch werden overhandigd door de president van India tijdens haar staatsbezoek op 5 juni 2023.

Minister Ramadhin toonde zich verheugd over dit moment en feliciteerde zowel de organisaties als de samenleving. De distributie had vertraging opgelopen vanwege procedurele kwesties, maar men heeft besloten de eerstelijnsgezondheidszorg als eerste te bedenken.

De bewindsman sprak zijn dank uit voor de toewijding van de zorginstellingen en benadrukte dat deze bijdrage kan helpen om de behoeften van met name kwetsbare personen in de samenleving te verlichten, in de vorm van sociale ondersteuning vanuit de overheid. Het is niet de eerste keer dat Suriname donaties ontvangt vanuit India.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname ontvangt medicijnen ter waarde van US$ 600.000 uit India