dinsdag 26 september 2023
27.8 C
Paramaribo
20.3 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname ontvangt hulpgoederen van Venezuela voor rampgebieden

lees ook ...

Ministry of Economic Affairs strengthens staff capacity with...

A free masterclass was recently attended by a few members of the Ministry of Economic Affairs, Entrepreneurship, and Technological Innovation (EZ) staff. This masterclass was delivered by Professor Ja...

Een bezending hulpgoederen vanuit de Bolivariaanse Republiek Venezuela is vrijdag in Suriname aangekomen. Suriname had via het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) een verzoek gedaan. BIBIS heeft recent via diplomatieke nota’s aan diverse ambassades en geaccrediteerde nationale en internationale organisaties het verzoek gedaan voor ondersteuning vanwege de overstromingen in zowel het binnenland als de kustvlakte van Suriname.

De partij hulpgoederen bestaat onder meer uit voedselpakketten, motorfietsen, dekens en medicijnen. De Venezolaanse ambassade heeft zeer snel ingespeeld op dit verzoek. President Nicolás Maduro heeft via de diplomatieke vertegenwoordiging de hulpgoederen aangeboden aan Suriname. Deze werden ontvangen door BIBIS-directeur Internationale Samenwerking Astrid Belliot-Buitenman en kolonel Jerry Slijngard van het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR) waarna de overdracht plaatsvond aan het ministerie van Defensie.

Bij dit moment waren ook de Venezolaanse ambassadeur Ayerim Flores Rivas aanwezig alsook Venezuela’s viceminister van Buitenlandse Zaken tevens ambassadeur voor de Caricom, Raúl Licausi. De laatstgenoemde, die speciaal voor de overhandiging naar Suriname was afgereisd, vloog hierna meteen terug naar zijn land.

Het vliegtuig met hulpgoederen. Foto CDS

Slijngard gaf een beeld van de huidige situatie in de getroffen gebieden. Hij overhandigde ook de schriftelijke en meest recente rapportage vanuit het rampgebied aan viceminister Licausi.

“Venezuela is altijd de eerste die reageert om te helpen en de Venezolaanse regering zal altijd klaarstaan om Suriname een vriendschappelijke hand toe te reiken zodra dit nodig is”, stelde Licausi.

Met hem reisde ook een civiel hulpteam van experts mee. Het gaat om deskundigen van de civiele bescherming en rampenbestrijding van de Bolivariaanse Republiek Venezuela. Als onderdeel van de humanitaire hulp die de Venezolaanse regering heeft goedgekeurd voor Suriname, zal het hulpteam ervaring en deskundigheid ter beschikking stellen. Het team, dat vijf dagen in Suriname zal vertoeven. Zij starten zaterdag samen met het NCCR een verkenningsbezoek aan de getroffen gebieden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname ontvangt hulpgoederen van Venezuela voor rampgebieden