woensdag 17 augustus 2022
30 C
Paramaribo
20.6 C
Amsterdam
5
(2)

Suriname ontvangt bijna 65.000 doses vaccins van Spanje

lees ook ...

Meer ruimte gecreëerd voor opvang zieke kinderen op Spoedeis...

Er worden op de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) aparte plekken gecreëerd voor kinderen. “De toeloop is zo groot dat de huidige kinderkamer niet voldoende ruimte ...

Op het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft de symbolische overhandiging plaatsgevonden van 64.800 doses aan AstraZeneca-vaccins. De vaccins zijn afkomstig uit Spanje. De doses werden door honorair consul voor Spanje in Suriname, Guntur Humphrey Blom, overgedragen aan BIBIS-minister Albert Ramdin en collega Amar Ramadhin van Volksgezondheid. 

Ambassadeur Fernando Nogales Alvarez, volgde het gebeuren vanuit Spanje, via Zoom. Hij gaf aan dat de effecten van Covid-19 wereldwijd voelbaar zijn en dat het solidair zijn met landen die in nood verkeren aan vaccins, voor de Spaanse regering zeer belangrijk is. Minister Ramdin sprak zijn dankbaarheid en waardering uit voor de Internationale steun.

Door tussenkomst van de Pan-Amerikaanse gezondheidsorganisatie (PAHO) zijn de vaccins op 14 december gearriveerd. “Wij hebben nu Sinopharm, Pfizer en AstraZeneca in voorraad”, zegt de directeur van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul. Hij gaf aan blij te zijn met het signaal van solidariteit.

Volgens de directeur zijn de vaccins al gebruikt in de vaccinatiecampagne. Hij voegt eraan toe dat AstraZeneca niet alleen voor een eerste of tweede prik gebruikt zal worden, maar ook als boostershot. De campagne om het volk van een derde prik te voorzien is reeds gestart en verlaagd de kans op ziek worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

11 REACTIES

11 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname ontvangt bijna 65.000 doses vaccins van Spanje