woensdag 31 mei 2023
25 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
3
(2)

Suriname ontvangt 700.000 coronavaccins van Nederland

lees ook ...

OW presenteert ambitieus plan voor vernieuwing en verfraaiin...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft een ambitieus plan gepresenteerd voor de vernieuwing en verfraaiing van de historische Waterkant in Paramaribo, waarbij kunst en cultuur een centrale rol ...

In de komende periode zal Suriname ongeveer 700.000 Covid-19-vaccins krijgen van Nederland. Dat heeft de Volkskrant vandaag gemeld. De krant baseert haar informatie op basis van Surinaamse en Nederlandse regeringsbronnen. Met de Nederlandse hulp moet het mogelijk zijn iedereen in Suriname van boven de achttien jaar die dat wil een inenting te geven.

President Chan Santokhi van Suriname, heeft de banden met Nederland volledig hersteld. Hij nam donderdag een voorschot door in een toespraak te zeggen dat Nederland voldoende vaccins zou sturen om ‘de totale bevolking’ van circa 650.000 mensen te laten inenten. ‘Ik roep het volk op: laat je vaccineren,’ aldus de president.

Komende week spreekt in Nederland de ambassadeur van Suriname, Rajendre Khargi, verder over de precieze uitvoering van de Nederlandse steun. Maar op ambtelijk niveau is tussen de ministeries van Volksgezondheid in Nederland en Suriname duidelijk gemaakt dat het waarschijnlijk om zo’n 700.000 vaccins in totaal zal gaan. Welke vaccins precies is nog onduidelijk.

De kans is groot dat Nederland ook zal helpen bij de logistieke ondersteuning van de vaccincampagne, zoals het dat ook heeft gedaan voor de Caribische rijksdelen. Ook ander materiaal, zoals koelkasten die geschikt zijn om de vaccins te bewaren, zullen mogelijk uit Nederland moeten komen.

De gezondheidszorg in Suriname staat onder druk vanwege het tekort aan Covid-pandemie. Het land kampt behalve met een gebrek aan geld ook met een ernstig tekort aan medisch personeel. Vandaag werd bekend dat mogelijk drie ziekenhuizen in Suriname vanwege het tekort aan verpleegkundigen hun IC’s voor pasgeboren kinderen moeten sluiten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandSuriname ontvangt 700.000 coronavaccins van Nederland