dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname ontvangt 38.880 Covid-vaccins van de Verenigde Staten

lees ook ...

President Santokhi naar Caricom-top in Guyana voor regionale...

President Chandrikapersad Santokhi zal dit weekend naar Guyana reizen om deel te nemen aan de 46ste Caricom Heads of Government Meeting. Dit jaarlijkse evenement brengt leiders van Caribische landen s...

De Amerikaanse ambassade heeft 38.880 Covid-vaccins geschonken aan het ministerie van Volksgezondheid van Suriname. Dit markeert de derde grote levering van vaccins aan Suriname, na eerdere donaties van 226.800 doses in februari 2022 en 140.000 doses in augustus 2021. Sinds het begin van de coronaviruspandemie heeft de Amerikaanse regering een cruciale rol gespeeld bij het ondersteunen van mondiale donaties en het beschikbaar stellen van Covid-19-vaccins aan lage- en middeninkomenslanden.

De donatie werd mogelijk gemaakt door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, USAID en het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services. Tijdens de overhandiging op vrijdag benadrukte de Amerikaanse ambassadeur Robert Faucher dat pandemieën economische en sociale onrust kunnen veroorzaken en dat het voorkomen ervan essentieel is om zowel gezonde mensen als gezonde democratieën te behouden.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Handel en Internationale Samenwerking onderstreepte de sterke relatie met de Verenigde Staten als een voorbeeld van de waarde van goede internationale partnerschappen voor Suriname. Zijn collega van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, benadrukte dat vaccinatie de enige bewezen manier is om de ernstige gevolgen van het Covid-19-virus te verminderen. Hij moedigde Surinamers aan om gebruik te maken van deze donatie om zichzelf, hun families en hun gemeenschappen te beschermen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname ontvangt 38.880 Covid-vaccins van de Verenigde Staten