dinsdag 9 augustus 2022
27.8 C
Paramaribo
15.6 C
Amsterdam
5
(2)

Suriname ontvangt 23 maart US$ 57 miljoen van IMF

lees ook ...

Borstvoeding is gratis

 De borstvoedingsweek  van het ministerie van Volksgezondheid  wordt gehouden van  1 tot en met 7 augustus.  Meerzorg, Commewijne was de startplaats, met als thema dit jaar: Stand up for breastfeeding...

Suriname zal op 23 maart de tweede tranche ontvangen van US$ 57 miljoen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dinsdag hebben een IMF-team en de Surinaamse autoriteiten op stafniveau overeenstemming bereikt over de eerste evaluatie van het Economisch herstelprogramma, ondersteund door de Extended Fund Facility (EFF). Deze overeenkomst moet nog worden goedgekeurd door de raad van bestuur van monetaire instelling.

In december is de eerste tranche van de lening van US$ 690 miljoen namelijk US$ 56,4 miljoen gestort op de rekening van de Centrale Bank van Suriname. Het economisch programma van Suriname is op schema, met het behalen van de belangrijkste kwantitatieve doelstellingen en met voortdurende vooruitgang bij een ambitieuze reeks hervormingen. De economische stabilisatie en het herstel zijn in volle gang en zowel de begroting als de betalingsbalans verbeteren.

Het economisch beleid van de regering is erop gericht voort te bouwen op haar inspanningen op het gebied van begrotingsconsolidatie en tegelijkertijd de sociale uitgaven te verhogen, de onderhandelingen over schuldherstructurering met crediteuren te bevorderen, het nieuw monetair beleidskader verder te versterken, de kwetsbaarheden van de banksector aan te pakken en het witwassen van geld, corruptie en andere tekortkomingen op het gebied van bestuur verder aan te pakken, staat in de dinsdag uitgegeven verklaring van het IMF.

Een team van het IMF onder leiding van de heer Ding Ding hield op 7-11 februari virtuele vergaderingen met de Surinaamse autoriteiten om de eerste evaluatie uit te voeren van de 36 maanden durende Extended Fund Facility (EFF) programma, goedgekeurd door de Raad van Bestuur van het IMF op 22 december 2021.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname ontvangt 23 maart US$ 57 miljoen van IMF