Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname….Ontevreden bushouders vs de overheid

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 06 24 At 09.46.49 1

De bussen die in Suriname de verschillende routes onderhouden, zijn sinds maart afgelopen aangezegd daarmee te stoppen.
Dit was het besluit van de regering in verband met covid-19.

Kort voor het lamleggen van deze sector door de regering, was er aan de kant van de bushouders reeds ontevredenheid omdat zij hun subsidie gelden toen al maanden niet hadden ontvangen.

Het is belangrijk om aan te geven dat er reeds vele jaren onrust heerst binnen de sector. Het is geen enkele regering gelukt om rust te brengen.

Het gaat altijd om geld en waarschijnlijk speelt ook een kwestie van macht een belangrijke rol.
Er zijn momenteel twee groepen voor belangen behartiging van de particuliere bushouders, die al geruime tijd met elkaar in een strijd zijn verwikkeld.
De strijd tussen de belangen organisaties maakt het onmogelijk om te komen tot oplossing van andere problemen die eigenlijk van grotere noodzaak zijn dan de machtsstrijd.

De bushouders komen vanwege de economische situatie steeds weer in de problemen. Zij komen niet uit met de tarieven doordat de prijzen van onderdelen als gevolg van de enorme koersstijgingen, met de dag hoger worden.
De maandelijkse betaling van de subsidie door de overheid laat te lang op zich wachten. De betalingsachterstand loopt vaak op tot wel 6 of 9 maanden.

Whatsapp Image 2020 06 24 At 09.46.49 2

Volgens de bushouders doet het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) alsof er niets aan de hand is.

Door de overheid werd in verband met Covid-19, compensatie gelden beloofd. Hierbij was een begroting van SRD 350 per bus ingediend waarbij de bushouder SRD 250 krijgt en de chauffeur SRD 100 per dag. Volgens minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) zou de Covid-19 compensatie binnen twee weken wordt uitbetaald. Hoe groot het bedrag van de tegemoetkoming is en voor hoeveel dagen er zal worden uitbetaald, is nog onbekend.

De boze bushouders zeggen “we zijn zolang stil geweest, maar niemand praat meer over de tarieven met ons en we willen ook dat brandstofcompensatie van het eerste kwartaal van 2020 naar onze rekeningen wordt overgemaakt.

Culturu.com —-Ferdinand Louis

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Nog geen duidelijkheid over ministerskandidaten in Suriname

Geplaatst

op

1240

Het is nog steeds onduidelijk wie de nieuwe ministers posten zullen bekleden. De procureur generaal (PG) heeft een deel van de namen ontvangen voor het starten van een antecedenten onderzoek. Ook zijn er nog geen resultaten gestuurd naar coalitieleider Chan Santhoki.

Er zal beslist worden wie de ministersposten zullen invullen op basis van de bevindingen van de pg. Momenteel komen er principiële bezwaren boven water tegen de ministerskandidaten. De PG moet nog enkele namen ontvangen. Ook de ABOP moet nog enkele namen opsturen. Er moeten nog meer namen worden doorgegeven. De kandidaten van de NPS, Marie Levens (Onderwijs, Wetenschap & Cultuur) en Silvano Tjong-Ahin (Ruimtelijke Ordening & Milieu) zijn intussen al doorgestuurd nadat zij unanieme goedkeuring kregen van het NPS-congres zaterdag.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

Suriname..President Chan Santokhi en Vice-President Ronnie Brunswijk treden aan op 16 juli

Geplaatst

op

Img 6609

De verkiezing van de twee functionarissen vindt plaats op maandag 13 juli om 10.00 uur tijdens buitengewone openbare DNA vergadering.

Hoewel er geen tegenkandidaten zijn ingediend, moeten op de vergadering minstens 34 Assembleeleden aanwezig zijn om de president en de vicepresident te kunnen kiezen. De BEP (2 zetels) heeft reeds eerder toegezegd de ondersteuning te zullen geven.
De samenwerkende coalitie heeft 33 zetels.

Na de overdracht van de regeermacht door president Desi Bouterse, volgt een gemotoriseerd defilé van de politie en het Nationaal Leger. De nieuwe president zal geflankeerd door de korpschef en de bevelhebber van het Nationaal Leger de passerende gemotoriseerde eenheden gadeslaan. In een dagorder is aangegeven wie allemaal betrokken zijn bij de organisatie. De komende week vinden er oefeningen plaats. Starnieuws verneemt dat aan de eenheid van het Korps Politie Suriname toegevoegd worden, peletons van de douane, Korps Penitentiaire Ambtenaren, Brandweer en het Korps Beveiliging en Bijstandsdienst.

Culturu.com—–Ferdinand Louis

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen