zondag 23 januari 2022
24.4 C
Paramaribo
6.2 C
Amsterdam
3
(1)

Suriname noteert negende coronadode voor februari

lees ook ...

Brazilië ziet mogelijkheid om grensgebied collectief te ontw...

Brazilië ziet in een samenwerking met zijn noorderburen Suriname en Guyana een strategische mogelijkheid om zijn grensgebied met deze twee landen collectief te ontwikkelen. Volgens minister Albert Ram...

Op de negende dag van februari is de negende persoon voor deze maand overleden aan het coronavirus. Het aantal doden staat op 163. Er zijn gisteren 242 personen getest en 20 bleken positief te zijn. De nieuwe gevallen werden gemeld in hoofdstad Paramaribo (9) en de districten Wanica (6), Para (3), Commewijne (1) en Nickerie (1).

In totaal, vanaf het eerste geval in maart 2020, telt Suriname 8.710 besmettingen. Daartegenover zijn er 8.090 mensen genezen, van wie 37 gisteren. In de ziekenhuizen liggen 56 Covid-19-patiënten en op de intensive care afdelingen elf. Verder zijn er 118 positieven in isolatie.

De Covid-19-maatregelen die op 26 januari waren afgekondigd zijn gisteren verlopen. Later vandaag worden de nieuwe maatregelen bekendgemaakt, mogelijk tijdens een persconferentie.

Vele burgers kijken uit naar het opheffen van de avondklok. Het is vooralsnog niet duidelijk of er enigszins versoepeling komt van de maatregelen. De avondklok is vastgesteld van 19:00 tot 05:00 uur. De afgelopen twee weekenden was er sprake van een total lockdown.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname noteert negende coronadode voor februari