woensdag 29 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
6.4 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname noteert 127 Covid-doden in juli

lees ook ...

Roadblocks en verhoogde surveillance in regio Midden

De politie van Regio Midden heeft in verband met de verhoogde surveillance, samen met een gemengde eenheid, in de periode van 1 tot en met 24 maart 2023, op verschillende locaties roadblocks gehouden....

In de maand juli zijn 127 mensen in Suriname overleden aan de gevolgen van het Covid-19-virus. Op de laatste dag van de maand zijn vier personen overleden. Vanaf het eerste geval in maart 2020 in Suriname werd ontdekt zijn er al 649 doden genoteerd.

Op de laatste dag in juli hebben 64 mensen te horen gekregen dat zij besmet zijn. Er zijn 271 mensen getest. Momenteel zijn 677 mensen in isolatie, omdat zij positief zijn getest op dit besmettelijke virus.

Er liggen nu 72 personen in het ziekenhuis vanwege klachten. Voor 29 anderen is de situatie nogal ernstig, want ze zijn opgenomen op de Intensive Care Unit. Verder mochten 90 mensen opgelucht ademhalen, want ze hebben goed nieuws gehad. Ze zijn genezen.

Vaccinatiecampagne
De vaccinatiecampagne is momenteel in volle gang. Naast het AstraZeneca-vaccin kunnen burgers ook kiezen voor het Sinopharm-vaccin. Onlangs heeft Suriname 10.000 doses van het Moderna-vaccin gehad. Dit vaccin wordt voornamelijk gebruikt voor zwangere vrouwen. Het vaccin is veilig verklaard door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dit vaccin zal ook het ongeboren kind beschermen.

Huisartsen hebben nu de taak om vrouwen in verwachting goed te informeren, voordat zij zich laten inenten. De eerste prikken met dit vaccin zijn vorige week toegediend. Er is gestart in het ‘s Lands Hospitaal. De bedoeling is dat ook zwangere vrouwen in andere districten met dit vaccin geprikt zullen worden als zij zich willen laten inenten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname noteert 127 Covid-doden in juli