Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname nog niet klaar voor de klus !

Geplaatst

op

Img Ae531eb81a10 1

De verkiezingsstrijd is in volle gang. Op 25 mei 2020 gaat Suriname naar de stembus!  17 partijen hebben zich geregistreerd voor deelname. Ze beloven het allemaal beter te doen dan  hun voorgangers. Mensen van allerlei allooi verschijnen ten tonele. Elk meent zijn uil een valk te zijn. Het is een wirwar van oude en nieuwe partijen. Het houden van verkiezingen is een groot feest en zorgt voor veel vermaak. Overal hangen vlaggen.

Elke partij onderscheidt zich door de kleuren van de vlag. Bijzonder indrukwekkend is het grote aantal jongeren met belangstelling voor de politiek. Een opmerkelijke maar positieve ontwikkeling. Waar moet ‘t heen en hoe scheiden we het kaf van ‘t koren? 

De vereniging van economisten in Suriname (VES) organiseerde minstens 6 tv debatten. Alle politieke partijen konden hun verkiezingsprogramma toelichten. De NDP haakte op het laatste moment af. 

In zijn  slotcommentaar merkt Steven Couthino (econoom) het volgende op: “Er zijn veel verlanglijsten maar een crisis heeft visies nodig. Het gaat om samenwerking en het onafhankelijk maken van Surinamers. De focus moet liggen op mensen en het afschaffen van de afhankelijkheid van partijen”.

Maar dit lijkt aan dove mans oren gezegd. Weinigen geven blijk ook maar iets van de boodschap begrepen te hebben. Het leiden van een land is geen kinderspel, je moet van goeie huize komen wil je meedoen met de grote jongens. 

Maar wat maakt een parlement tot een goed functionerend apparaat?
Een academische opleiding en behoorlijk wat werkervaring is een absolute noodzaak. Een parlement moet leiding geven en handelen. Politiek is een vak dat  moet worden geleerd.


Onderwijs is in vergelijking met vroeger voor steeds meer mensen bereikbaar. Kijk maar naar het aantal studenten dat aan de Anton de Kom Universiteit studeert of voor studie in het buitenland zit. Wat betekent deze ontwikkeling voor Suriname?
Een  opleiding is geen teken meer van “stand” maar van gebleken talent en discipline. Het is  een teken van het inhalen van een achterstand en de verwerving van een plek in de maatschappij.  Waarom dan geen hogere eisen stellen voor toetreding tot ons parlement?

Het politieke ambt is veeleisender en ingewikkelder geworden.  Het Surinaamse parlement heeft recht op de aller besten en dat zijn onze hoog opgeleide mannen en vrouwen!  En niet te vergeten ze moeten kennis hebben van etiquette ,want god verhoede ons voor taferelen die blijk geven van het niet op de hoogte zijn van de etiquette.

Nog steeds heb ik op mijn netvlies een bijna pagina grote foto in de Volkskrant van een van onze ministers. Hij stond in een verregend pak aan te bellen bij een van de ministeries in Den Haag. Hij had geen afspraak maar dacht zomaar ff langs te kunnen wippen. Een uitermate gênante vertoning.

Culturu.com

Suriname

Brug Stolkertsijver gesloten om toename COVID-19 in Suriname

Geplaatst

op

Corona Virus

De orde- en veiligheidsmaatregelen om verspreiding van het COVID-19-virus tegen te gaan, worden verscherpt. Ingaande vandaag is de brug te Stolkertsijver gesloten voor in- en uitgaand verkeer.

Het COVID-19 Crisis Management Team monitort de recente toename van positieve coronagevallen nauwgezet om zo goed als mogelijk controle te hebben over de situatie.

In Suriname zijn er gisteren twee personen positief getest op het COVID-19-virus, waardoor het aantal COVID-19-positieven komt op 14. Het land telt nu 4 actieve gevallen en 331 personen zijn in quarantaine. Een persoon is overleden, terwijl 9 genezen zijn verklaard.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Binnen enkele uren 14de COVID-19-geval in Suriname

Geplaatst

op

Corona Virus

Voor vandaag alleen zijn twee personen positief getest op het COVID-19-virus. Enkele dagen terug was er ook al een geval. De teller positief geteste personen in Suriname staat op 14. Details over de laatste patiënt zijn niet bekend.

Een persoon uit Albina is op 27 mei positief getest op het virus. De situatie van de 13de persoon is stabiel. Hij is overgebracht naar het Regionaal Ziekenhuis Wanica. De afdeling epidemiologie is nu bezig met verdere contact tracing van deze twee personen. 

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen