Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname, nog niet duidelijk wie de ABOP posten invult

Geplaatst

op

Img E0d0bfec40b0 1

De uit de ABOP-partij gekozen Assembleeleden zijn onlangs door het partij congres, gemachtigd om uit hun midden aan te wijzen wie de voorzitter wordt van De Nationale Assemblee (DNA).
Partijvoorzitter Brunswijk was niet aanwezig.

Bekend is dat de functie van Vice President en DNA voorzitter door de ABOP zullen worden ingevuld.
Brunswijk heeft eerder aangegeven de beide functies te ambiëren.
Het is vooralsnog niet duidelijk wat het congres van de partij hierover heeft besloten.
Ook is nog niet duidelijk wie de nieuwe ABOP ministers zullen zijn.

Culturu.com —Ferdinand Louis

4 Reacties
4 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Atja Naast Alles dat er door de jaren heen
vrijdag 26 juni 2020 10:14

Geef ze og even rustg de tijd
Haastige spoed is zelden goed.

Zwartje
vrijdag 26 juni 2020 12:20

Ben ik helemaal met je eens hoor. Ze moeten de tijd hebben en de juiste mensen op de posten zetten.

Felix
vrijdag 26 juni 2020 19:54

Ja ze zijn slimmer dan je denkt. Ding djoeka koni.

Zwartje
zaterdag 27 juni 2020 11:32

Felix ding djoeka no Koni. Ze zijn net zo hebberig en achterbaks als Bouta. Nu komt hun ware aard naar boven. Eisen gas en olie op, en Brunsie wil pres worden? Hij kan amper praten, en Nederlands al helemaal niet. Renner, hij heeft zijn diploma gekocht. Heftig spreekt hij uit als heftik. De g is een k voor een bosland creool. Zielig en absoluut vreselijk wat er nu weer gaande is terwijl de coalitie nog niet eens gevormd is. SchandeAdvertentie

Suriname

Anti-Fraude Platform in Suriname beëindigt werkzaamheden

Geplaatst

op

Afp

Het Anti-Fraude Platform heeft op 10 juli het Anti-Fraude Platform Verkiezingen 2020 (AFP) eindrapport aangeboden aan DNA-voorzitter Ronnie Brunswijk en VHP- voorzitter Chan Santokhi en heeft hiermee haar werkzaamheden beëindigd. Het rapport werd aangeboden door Asiskumar Gajadin, voorzitter van het Anti-Fraude Platform.

Het Anti-Fraude Platform heeft op een effectieve manier inhoud gegeven aan democratische verantwoordelijkheid en middels het uitvoeren van de AFP-doelstellingen bijgedragen aan het waarborgen van democratische principes, waarden en normen en het verlagen van fraude risico’s tijdens de verkiezingen.

Met het bindend verklaren van de verkiezingen door het OKB en het binnenkort aantreden van de nieuwe democratische regering, zullen de activiteiten van het AFP niet voortgezet worden. Het AFP hoopt de ervaringen die zijn opgedaan en de tools die zijn ontwikkeld, te kunnen overdragen aan het Nationaal Waarnemers Instituut (SNWIS), dat hoewel recentelijk opgericht, haar rechtsbestaan reeds bewezen heeft tijdens deze verkiezingen en ons inziens haar werkzaamheden ook buiten verkiezingstijden op continue basis door moet zetten.

Het AFP heeft op basis van ervaringen en evaluaties onder andere aanbevolen:

– De erkenning en waardering voor het werk van het AFP en SNWI vanuit de samenleving is o.i. een bevestiging dat de behoefte bestaat voor formele instituten die democratische principes, waarden en normen kunnen bewaken en beschermen. Wij juichen het dan ook toe dat het SNWIS de juridische basis heeft gelegd om officiële erkenning te verkrijgen als nationaal waarnemingsinstituut en ondersteunen de voortgang hiervan volledig.

-Het organisatie systeem van de verkiezingen moet verbeterd en waar nodig hervormd worden, zodat het ook in de aanloop naar de verkiezingen toe transparant is voor iedereen.

– Hervormingen van de overheidssystemen die essentieel zijn voor efficiëntere verkiezingen, i.e. de kiezerslijst, training personeel, digitalisering, etc.

– Democratische vernieuwingen en aanpassing wetgeving verkiezingen ter garandering van een evenwichtig en minder fraude- gevoelig kiessysteem.

– Vergroten van de safe- guards voor fraude- vrije verkiezingen.

– Behouden van een permanent antifraude meldpunt.

– Instellen van een “Verkiezingsautoriteit” dat de organisatie van de verkiezingen ter hand neemt.

Het Anti Fraude Platform Verkiezingen 2020 bedankt de samenleving en de instituten die het Platform van begin tot eind erkend en ondersteund hebben en daarmee hebben bijgedragen aan het realiseren van de doelstelling van het AFP. Het AFP is in het bijzonder erkentelijk aan de media die een belangrijke liaison functie hebben vervuld naar de samenleving toe en samen met ons de democratie hebben bewaakt.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Opnieuw een coronadode in Suriname;teller op 18

Geplaatst

op

Coronavirus Test

Zojuist is de 18de coronadode genoteerd in Suriname. Door het COVID-19-team zijn er nog geen nadere details bekendgemaakt. Vernomen wordt dat het om een Braziliaanse goudzoeker gaat.

Voor vandaag alleen zijn er 27 nieuwe geïnfecteerden erbij gekomen. De teller van de actieve gevallen is naar 227 geklommen. Het aantal genezen verklaarde personen is gestegen naar 481. Momenteel liggen er 4 personen op de Intensive Care Unit.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen