maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
3
(1)

Suriname niet onplezierig ontvangen op G20 Top

lees ook ...

President Santokhi roept op tot eenheid op CELAC summit

Tijdens de 8ste Summit van de Community of Latin American and Caribbean States (CELAC) heeft President Santokhi krachtig het belang benadrukt van eenheid en samenwerking binnen de regio om gezamenlijk...

Beweringen als zou de Surinaamse vertegenwoordiging op de G20 top in Bali, Indonesië een minder prettige ontvangst hebben gekregen, worden door minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) tegengesproken. 

De bewindsman vertegenwoordigde tijdens deze ontmoeting president Chandrikapersad Santokhi die als voorzitter van de Caricom door G20-voorzitter, de Indonesische president Joko Widodo, was uitgenodigd. Het afvaardigen van minister Ramdin geschiedde na overleg met het leiderschapsteam en de secretaris-generaal van de Caricom, dit aangezien de bewindsman reeds met president Santokhi zou afreizen. Verder was het ook al kort dag om de plaats van de Caricom-voorzitter door iemand anders uit de regio te landen innemen.

Minister Ramdin geeft aan dat reeds voor zijn vertrek op schrift door Indonesië was bevestigd dat zij de vertegenwoordiging van Suriname door de minister van Buitenlandse Zaken verwelkomde en ook akkoord ging oftewel het op prijs stelden dat hij de toespraken op het stuk van voedselveiligheid/energiezekerheid en gezondheidsarchitectuur namens president Santokhi als Caricom-voorzitter zou houden.

“Al met al, alle andere informatie die men verspreidt om te doen alsof men op een minder prettige manier zou zijn ontvangen, is een belediging aan het adres van de organisatie en de Indonesische regering, want zij hebben ons perfect ontvangen. Het is triest dat men zo moet omgaan met onze internationale aanwezigheid”, aldus de BIBIS-bewindsman.

Hij laat optekenen dat ook andere landen door hun ministers van Buitenlandse Zaken vertegenwoordigd zijn geworden. Minister Ramdin: “Het is gebruikelijk dat wanneer een president niet kan, de minister van Buitenlandse Zaken hem of haar vertegenwoordigt.”

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname niet onplezierig ontvangen op G20 Top