Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname: Negen coronadoden in 24 uur

Geplaatst

op

Covid 19 Updatee

Negen personen hebben in de afgelopen 24 uur het leven gelaten als gevolg van het coronavirus. Het dodental is gestegen van 76 naar 85. De COVID-19-website meldt dat er het afgelopen etmaal 88 testen zijn gedaan. Van dit aantal zijn 26 positief en 62 negatief.

Verder zijn 68 personen genezen verklaard. Het aantal active cases staat nu op 767.  In ziekenhuizen worden 116 personen verpleegd, terwijl er 12 patiënten worden behandeld op de Intensive Care Units van diverse ziekenhuizen. Momenteel zijn er 674 mensen in isolatie en 89 in quarantaine. 

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lunes Armand
maandag 7 september 2020 02:55

Elke dode is een te veel. Als wij sterfgevallen, alsgevolg van C-19, willen voorkomen, dan moeten wij ernaar toe werken minder tot geen mensen in ICU te rkijgen. Zolang er mensen in de ICU te recht komen, moeten wij verwachten dat er doden zullen vallen. Het is misschien hard gezegt, maar het is de realiteit. en dat moeten wij onder ogen durven te zien. Dit voorkomen ligt aan ons als bevolking. Het staat inderdaad niet op mans voorhoofd geschreven, maar regels en procedures waar wij ons aan moeten houden staan wel geschreven en zijn ook nog bekend bij ons. So,… Lees verder »

Matapika
maandag 7 september 2020 04:52

Er sterven minder mensen in de ziekenhuizen in Europa ivm bloedverdunners. Zijn het oudere mensen die komen te overlijden? Die kwasi bita verdunt het bloed niet teveel drinken. Maar wat zeggen de doktoren in Suriname. Wat merken ze.Advertentie

Suriname

President Santokhi belooft ‘Veiligheid’

Geplaatst

op

President Chan Santokhi. Beeld Stvs

Op 29  september, de dag van de jaarrede, zei  president Santokhi  dat de  regering de controle op de naleving en handhaving van de openbare orde zal opvoeren om het veiligheidsgevoel van de burger te vergroten.

Veiligheid in buurten is voor het ministerie van Justitie en Politie  in de kustvlakte en in het binnenland een sleutelactiviteit. Het politiekorps wordt gestroomlijnd voor een slagvaardiger optreden. We versterken dit dienstjaar 2021 de afdelingen Narcoticabrigade en Fraude. Dat geldt ook voor het instituut buurtmanagement en de surveillance- en inlichtingendienst,” gaf de president aan bij het toespreken van zijn gehoor.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Psychiatrisch Centrum Suriname 125 jaar

Geplaatst

op

Pcs 2

Vandaag is het PCS honderd en vijfentwintig jaar oud. De bouw van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) werd gestart op de plaats Wolffenbüttel in 1892.  De eerste patiënten werden op 01 oktober 1895 opgenomen. De inrichting heette toen “Inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbuttel”.

De inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbüttel is nu uitgegroeid tot een uitgebreid en modern alsook ISO-gecertificeerd kenniscentrum en is vandaag aan de dag een referentiekliniek op het gebied van geestelijke gezondheid, waar een ieder met psychische klachten terecht kan voor kwalitatief hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg.

De psychiatrie in Suriname is jarenlang een taboeonderwerp geweest en mensen met psychische klachten werden om diverse redenen gestigmatiseerd, waardoor de drempel om hulp te zoeken heel hoog was. Hoewel er steeds meer mensen toestappen naar het PCS voor poliklinische hulp, blijkt uit het bevolkingsonderzoek van 2015 dat er nog steeds  een drempel is voor mensen die hulp zoeken voor depressie en angstklachten.

Om landelijk bereikbaar en toegankelijk te zijn voor een ieder in Suriname biedt het PCS via partnerschappen met de Regionale Gezondheidsdienst en Medische Zending op regelmatige basis de nodige psychische hulp aan de bewoners van de districten en personen in het (verre) binnenland.

Wat betreft opvangfaciliteiten is er ook vooruitgang geboekt de laatste tien jaren. Het Kinderpaviljoen werd in gebruik genomen en er werd meer gestalte gegeven aan de verslavingszorg via de Polikliniek verslavingszorg (voorheen Bureau Alcohol & Drugs) en de Detoxificatiekliniek. Verder werden enkele diensten en afdelingen opgezet ten behoeve van de zorg, zoals het Dagcentrum, de Spoedeisende Psychiatrie en recentelijk de afdeling Broki.

Vanwege de covid-19 pandemie moest ook de dienstverlening van het PCS aangepast worden aan de covid regels. Het personeel en de cliënten zullen vanwege deze bijzondere omstandigheid de hoogtepunten en ontwikkelingen die het PCS de afgelopen 125 jaar heeft doorstaan op sobere wijze herdenken. Ook zullen er enkele personen met een bijzondere staat van dienst en bijdrage aan de verdere ontwikkeling van PCS worden voorgedragen voor een presidentiële onderscheiding. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen