dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname neemt nieuwe maatregelen om rampenrisico’s te verminderen

lees ook ...

Rechter en OM onderzoeken plaats delict in zaak tegen voorma...

De kantonrechter Maytrie Kuldip Singh heeft samen met het Openbaar Ministerie (OM) een bezoek gebracht aan de Centrale Markt van Paramaribo (CMP) in verband met de rechtszaak tegen de voormalige markt...

Suriname zet zich actief in om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen te behalen, de Overeenkomst van Parijs uit te voeren en de risico’s op rampen te verminderen. Om dit te bereiken, heeft de overheid in samenwerking met het Pacific Disaster Centre (PDC) van de University of Hawaii het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) opgericht. Het NCCR heeft een National Disaster Preparedness Baseline Assessment (NDPBA) geïnitieerd, waarbij belanghebbenden gezamenlijk worden betrokken. Deze evaluatie zal helpen bij het identificeren van multidimensionale risico’s en kwetsbaarheden in elk van de 10 districten.

Op 13 juni 2023 vond in Courtyard by Marriott Paramaribo de Kick-off Workshop & Exchange plaats, waar vertegenwoordigers van verschillende ministeries, non-profitorganisaties en internationale organisaties bijeenkwamen. Deze bijeenkomst bracht personen samen met waardevolle inzichten en ervaringen in het aanpakken van complexe uitdagingen op het gebied van rampenbeheersing. Jerry Slijngaard, coördinator van het NCCR, was verheugd over de grote deelname van deelnemers aan de workshop.

Verschillende actoren zullen samenwerken om zich voor te bereiden op rampen. Een belangrijke stap in deze richting is gezet met de kick-off bijeenkomst, waarbij de eerste stap werd gezet om gecoördineerd op te treden tijdens rampen. Het Pacific Disaster Centre (PDC) zal een cruciale rol spelen door een “disaster aware tool” te ontwikkelen waaruit alle partners informatie kunnen halen. Dit systeem zal helpen bij een snellere respons van de instituten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname neemt nieuwe maatregelen om rampenrisico's te verminderen