Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname neemt in oktober deel aan synode in Vaticaan

Geplaatst

op

door

Vertegenwoordigers uit Suriname zullen van zondag 6 tot en met zondag 27 oktober 2019 deelnemen aan de synode in het Vaticaan. Deze kerkvergadering zal bijgewoond worden door bisschoppen en andere vertegenwoordigers zoals inheemse volkeren uit Brazilië, Bolivia, Peru, Eduador, Colombia, Venezuela en Frans- Guyana.

De conferentie in het Vaticaan is naar aanleiding van het feit dat de rooms-katholieke kerk moet overwegen om oudere gehuwde mannen in afgelegen Amazonegebieden tot priester te wijden. Dit staat in een document dat op maandag 17 juni 2019 is vrijgegeven door het Vaticaan. Volgens het Vaticaan zou dit het tekort aan priesters in de gebieden moeten tegengaan.

De aanbevelingen in het document roepen ook op tot officieel priesterschap voor vrouwen in het gebied. Echter is hierop niet nader ingegaan.

Aan het einde van de conferentie zullen de deelnemers stemmen over verschillende artikelen, die in een slotdocument worden opgenomen. Het slotdocument zal naar de paus worden opgestuurd, omdat hij beslist wat er uiteindelijk gebeurt.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Video Report: Afscheid overleden kinderen door brand in Suriname

Geplaatst

op

door
Afscheid kinderen brand Suriname
Lees verder

Suriname

Politie beboet 38 buschauffeurs en trekt 25 vergunningen in

Geplaatst

op

door

Politieambtenaren van de afdeling Algemene Surveillance Dienst hebben in samenwerking met ambtenaren van de afdeling Transport van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) verbaliserend opgetreden tegen buschauffeurs. Tijdens deze controle zijn 38 buschauffeurs beboet voor onder andere rijden op zodanige wijze, waardoor zij het verkeer nodeloos belemmerden en in gevaar brachten. Er zijn 25 lijnbusvergunningen ingetrokken, omdat de vergunninghouders zich niet hebben gehouden aan de voorwaarden.

Dertien buschauffeurs hebben gereden zonder een vergunning, terwijl één heeft gereden met een vervalste chauffeur kaart. De politie roept alle lijnbushouders op, om extra controle uit te oefenen op de buschauffeurs en erop toe te zien dat zij de nodige documenten bij zich hebben. Er zullen maatregelen worden getroffen tegen buschauffeurs die de wettelijke regels niet naleven.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X