woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname neemt deel aan WTO conferentie

lees ook ...

Suriname en Frankrijk versterken onderwijsbanden om samenwer...

In een baanbrekende stap om de banden tussen Suriname en Guyana te versterken, zal er vanaf het begin van het volgende schooljaar een speciaal programma worden geïntroduceerd om de Surinaamse taal in ...

De Minister van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), Rishma Kuldipsingh, neemt van 12 tot en met 15 juni met een delegatie, voor Suriname deel aan de 12de Ministeriële conferentie van de World Trade Organisation (WTO) in Geneva, Zwitserland.

Tijdens de conferentie worden er zaken besproken die de wereldhandel raken, zoals de WTO- reform, COVID-19 pandemie, de intellectuele eigendommen van COVID-19 vaccine, subsidies in visserij, e-commerce en investment facilitation. Tot de delegatie behoren ook de directeur van Economische Zaken, Aroen Jadoenathmisier, en de onderdirecteur Intenationale Handel, Shailesh Ramsingh.

De conferentie werd vanwege de COVID-19 pandemie een aantal keren uitgesteld. De lidlanden bereikten uiteindelijk overeenstemming over de voortzetting van de conferentie. Suriname startte in 2018 met heronderhandelingen en 05 landen (Argentinië, Brazilië, Canada, Dominicaanse Republiek en de Verenigde Staten van Amerika) hebben aangegeven interesse te hebben in ongeveer 303 tarieflijnen van Suriname. Suriname zal ongeveer 700 tarieflijnen optrekken naar het CARICOM gemiddelde invoerrechten tarief.

Minister Kuldipsingh zal ook gesprekken voeren met de lidlanden van de WTO. Naast de conferentie en de bilaterale gesprekken, zal de delegatie van Suriname ook werkbezoeken afleggen aan verschillende internationale organisaties in de periode 16 tot 21 juni. Enkele organisaties die bezocht zullen worden, zijn International Trade Centre (ITC) en de World Intellectual Property Office (WIPO).

Het ITC houdt zich bezig met het verzamelen van handelsdata, alsook market intelligence. Het Ministerie van EZ werkt samen met deze organisatie. WIPO is verantwoordelijk voor intellectuele eigendommen. Suriname is bezig om de wetgeving met betrekking tot intellectuele eigendommen bij te werken. Deze organisatie zal eventueel programma’s voor technische assistentie aan Suriname aanbieden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname neemt deel aan WTO conferentie