maandag 28 november 2022
24.4 C
Paramaribo
7.1 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname neemt deel aan G20 summit

lees ook ...

IDB legt oriëntatiebezoeken af bij gefinancierde onderwijspr...

Een delegatie van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) heeft een bezoek gebracht aan minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC). Zij waren in Suriname om zich te oriën...

President Chandrikapersad Santokhi was als voorzitter van de Caricom uitgenodigd op de G20-top-Summit in Bali op 15 en 16 november 2022, maar vanwege binnenlandse omstandigheden stuurde hij minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationaal Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) in zijn plaats na overleg met het CARICOM- secretariaat.

De bewindsman bracht de inzichten op het stuk van voedselveiligheid,  energiezekerheid en gezondheidsarchitectuur tijdens de G20-top op een waardige wijze over namens president Santokhi als Caricom-voorzitter. De bewindsman maakte gelijk van de gelegenheid gebruik om naast de formele ontmoetingen ook bilaterale gesprekken te voeren met bevriende naties en internationale organisaties.

Er zijn gesprekken geweest met onder andere Zuid-Korea, Canada, VS, India, Brazilië, Argentinië en Mexico. Daarnaast is gesproken met het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Wereldbank, de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) en de Wereldhandelsorganisatie (WTO).

Ook ontmoette hij verschillende wereldleiders, waaronder president Joe Biden van de Verenigde Staten, minister-president Narendre Modi van India, premier Rishi Sunak van Engeland, minister-president Rutte van Nederland, president Emmanuel Macron van Frankrijk en uiteraard de gastheer, president Joko Widodo.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname neemt deel aan G20 summit