Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname neemt bacovenbedrijf FAI over

Geplaatst

op

Lvvsewdien

De grootaandeelhouder van het Belgische bacoven bedrijf FAI is begin dit jaar uit Suriname vertrokken. Zij boden hun aandelen(90%) aan de Staat aan, die 10 procent van de aandelen in haar bezit heeft. De vorige regering was het proces van het overnemen van de aandelen al begonnen maar hebben het niet kunnen afronden.

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij(LVV) heeft dat nu weer opgepakt. De staat betaald  nu al elke maand de lonen van de arbeiders, maar het ministerie kan nog geen bedrijfsmatige besluiten nemen, omdat de staat wettelijk nog geen zeggenschap heeft over het bedrijf. De aandelen zullen vrijdag aanstaande eigendom zijn van de Staat Suriname.

Minister Parmanand Sewdien van LVV  heeft de details van de koopovereenkomst al doorgenomen  en heeft ook al fiat van de Raad van Ministers om de aandelen over te nemen. Ook beschikt de minister al over een machtigingsresolutie van de President om dat te mogen doen. Nadat vrijdag 6 november de aandelen van het bacovenbedrijf zijn overgenomen door de Staat, kan het ministerie gaan werken aan het gezond maken van het bedrijf.

Grootaandeelhouder FAI  heeft hier nog wat schulden, waaronder een lening die de vakbond heeft moeten nemen om het personeel uit te betalen.  –  culturu.com

 

 

 

 

 

 

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bryan
vrijdag 6 november 2020 15:32

Een bananen republiek is eigenaar van en bananen plantage.
En nu Ronnie en familie in de bomen laten klimmen.

Robb
zaterdag 7 november 2020 00:32

Deze man bewijst steeds dat hij visie loos is.
Privatiseer dit bedrijf schrijf een tender uit een honoreer de partij die met het beste lang termijn deal komt.

Er zijn landen genoeg die dit proces hebben succesvol hebben doorlopen. Kijk in de recente geschiedenis van Europa waar Surinaamse politici graag naar kijken. Duitsland na de val de muur. Oost Europa en de Balkan. Zelf heb ik een aantal van deze processen mogen leiden.

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen