dinsdag 23 april 2024
27 C
Paramaribo
9.3 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname National Training Authority krijgt kantoorgebouw

lees ook ...

Surinaamse teams strijden in Nederlandse voedselsystemenweds...

De Wageningen Universiteit en Research (WUR) heeft de 18 teams bekendgemaakt die zijn geselecteerd om deel te nemen aan de finale van de Food Systems Innovation Challenge in Wageningen. Deze competiti...

De Suriname National Training Authority (SNTA) heeft op 10 augustus een kantoorgebouw geopend. De voornaamste taak van het SNTA is het ontwikkelen van een nationale training- en kwalificatiestructuur voor het beroepsonderwijs, conform de eisen en normen van de Caribbean Association of National Training Authority (CANTA).

Roy Adama, SNTA-trekker en president Chandrikapersad Santokhi knipten in aanwezigheid van minister Marie Levens van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (minOWC), gezamenlijk het lint door, voor de opening van het gebouw. President Santokhi zei daarvan: “De toekomst van het land ligt in de Technische richting. Als we inderdaad een ontwikkelingsvisie hebben van de natuurlijke hulpbronnen die de natie toebehoren, dan moet het tot uiting komen met beleid”.

De bouw van het SNTA-kantoorgebouw is gefinancierd door de Islamic Development Bank en valt onder het groot Technical and Vocational Educational and Training (TVET) project van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur.

De Suriname National Training Authiority(SNTA) werd bij wet op 07 januari 2019 opgericht, na goedkeuring van de ontwerpwet houdende instelling van de SNTA door de Nationale Assemblee. De autoriteit heeft als doel het versterken van de productiviteit en concurrentievermogen van Suriname door het stellen van nationale, regionale en internationale geaccepteerde kwaliteitseisen en beroepsstandaarden op het gebied van het technisch- en beroepsgericht onderwijs.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname National Training Authority krijgt kantoorgebouw