Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname nadere uitleg verscherpte lockdown maatregelen

Geplaatst

op

Img B76c5bb6e82d 1

Hedenavond is door het COVID-19 Crisis Management Team nadere uitleg gegeven over de verscherpte maatregelen in het kader van de total lockdown in Suriname. Met uitzondering van leden van de essentiële diensten, moet iedereen gedurende twee weken thuisblijven.

Winkels zullen dagelijks geopend zijn tussen 07.00u – 14.00u met uitzondering van woensdag en zondag. Bezoeken aan poliklinieken/ ziekenhuizen/ S.E.H./ apotheken/ politiepost/ PCS en het mortuarium zijn toegestaan. Op woensdag en zondag mag men zich alleen op de openbare weg begeven voor urgente vallen.

Richtlijnen winkelbezoek
Voor het doen van basis inkopen gelden gedurende de total lockdown de volgende richtlijnen:
• 1 persoon per huishouden
• deze persoon moet de leeftijd van 16 jaar hebben bereikt
• de volgorde die wordt gehanteerd voor het bezoeken van winkels zijn:
Maandag: personen wiens familienaam begint met de letters: A,B,C,D,E,
Dinsdag: personen wiens familienaam begint met de letters: F,G,H,I,J
Donderdag: personen wiens familienaam begint met de letters: K,L,M,N,O
Vrijdag: personen wiens familienaam begint met de letters: P,Q,R,S,
Zaterdag: personen wiens familienaam begint met de letters: T,U,V,W,X,Y,Z
• personen dienen een geldige legitimatiebewijs bij zich te hebben die bij controle verplicht moeten worden aangetoond
• personen dienen een mond- en neusbedekking aan te hebben en de sociale afstand in acht te nemen/ te houden
• personen dienen de aanwijzingen van de winkelier op te volgen.

Ondersteuning aan sociaal zwakkeren:
Ter ondersteuning van sociaal zwakkeren zijn de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. Op dinsdag en donderdag worden sociale pakketten (Sozanet) verdeeld aan sociaal behoeftigen en sociaal zwakke huishoudens die zich hebben geregistreerd bij het COVID-19 Noodfonds. Het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting zal hierover nadere informatie verschaffen.

Online bestellingen
Het COVID-19 Crisis Management Team doet een beroep op winkeliers om telefonische of online bestellingen aan te nemen. Waar dit niet mogelijk is, gelden de volgende regels:
• Zorg ervoor dat bezoekers bij het betreden van uw winkel hun handen kunnen ontsmetten
• U mag open zijn van 07.00u – 14.00u met uitzondering van woensdag en zondag
• U dient markeringen te hebben in uw winkel om de Sociale afstand te behouden

Groothandel leveranciers
Het is leveranciers van de eerste levensbehoeften toegestaan hun producten aan de retailer te leveren tussen 15.00 – 19.00u met uitzondering van woensdag en zondag.

Leveringen aan huis
Leveringen aan huis zijn toegestaan. Volg in dit kader de advertenties van de bedrijven (slagerijen/ grote supermarkten etc.). Levering mag dagelijks tussen 07.00u – 14.00u met uitzondering van woensdag en zondag. Midden-en kleine bedrijven die levering aan huis willen doen moeten zich registreren bij de ministeries van HIT en LVV voor een toestemmingspas. Volgt u de berichten van de Ministeries van HIT en LVV.

Vervoersmiddelen
Burgers zullen volgens een kentekennummer-procedure beperkt kunnen deelnemen aan het verkeer. Op maandag zal het KPS meer informatie hierover verschaffen.

Sociale controle/ Psychosociale hulp
In deze periode wordt een beroep gedaan op de gemeenschap om extra te letten op elkaar door middel van onder andere:
• Sociale controle (letten en zorgen voor elkaar)
• Meldingen van huiselijk geweld kunnen via de nummers die bekend zijn zoals 123
• Het is altijd toegestaan zich te begeven naar de dichtstbijzijnde politiepost
Het COVID-19 Crisis Management Team doet een beroep op de totale gemeenschap om zich te houden aan de gezondheids- en ordemaatregelen en de officiële berichten te blijven volgen via www.covid-19.sr. Ga niet in op fake news en help die ook niet te verspreiden.

Er zal gedurende de total lockdown op maandag, woensdag en vrijdag om 18.00u informatie worden verstrekt door het COVID-19 Crisis Management Team. Pers en burgers mogen op deze dagen voor 12.00 uur vragen en voorstellen opsturen via de COVID-19 website. De beantwoording van vragen wordt meegenomen tijdens de persbriefing.

Culturu.com

5 Reacties
5 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Delano
maandag 8 juni 2020 00:27

Geef die mensen geld die niet meer kunnen eten .als ze niet werken hebben ze geen geld om eten te kopen. Helpen jullie elkaar

Alma
maandag 8 juni 2020 00:30

Ik woon in Nederland. Wat kunnen wij in Nederland doen . Kunnen we ergens dozen posten of geld overmaken om die mensen daar te helpen die het echt niet hebben bejaardenhuis. Geen contact maken die mensen zijn het risico groep.

Prim
maandag 8 juni 2020 01:00

Mensen moeten planten. Suriname heeft rijst zat. Geef iedereen gratis een zak rijst. 1 fles olie . De eerste levens behoefte elk huis . Mensen die het nu het hards nodig hebben. Nu moet je delen noodsituaties dan moet je er zijn voor elke Surinamer.

MaPa
maandag 8 juni 2020 13:11

Men mocht niet hamsteren werd omgeroepen. Maar wat er nu gebeurd is onmenselijk. Als jou naam met de z begint kan je pas zaterdag een brood gaan kopen dus. Wat voor systeem is dit? Schandalig vind Ik het. Had ons gewoon de kans gegeven met ons geld de nodige levensbehoeften op te slaan dan hadden we deze alfabetische rotzooi niet. Gaan jullie brok boter en beleg voor mijn Moeder brengen die niet meer naar de winkel gaat? Haar naam begint met C de mijne met S wanneer mogen wij eten? Ik heb alle begrip voor de beschermingsmaatregelen maar DIT(alfabetisch winkelen)… Lees verder »

Maritha
maandag 8 juni 2020 17:25

Suriname weet niet te regeren. Het beleid daar is zwak . Me se gaan sterven van de honger en niet van covid 19. Ze zijn olie dom. Wie verzint deze regels. Dommie sAdvertentie

Suriname

Nog geen duidelijkheid over ministerskandidaten in Suriname

Geplaatst

op

1240

Het is nog steeds onduidelijk wie de nieuwe ministers posten zullen bekleden. De procureur generaal (PG) heeft een deel van de namen ontvangen voor het starten van een antecedenten onderzoek. Ook zijn er nog geen resultaten gestuurd naar coalitieleider Chan Santhoki.

Er zal beslist worden wie de ministersposten zullen invullen op basis van de bevindingen van de pg. Momenteel komen er principiële bezwaren boven water tegen de ministerskandidaten. De PG moet nog enkele namen ontvangen. Ook de ABOP moet nog enkele namen opsturen. Er moeten nog meer namen worden doorgegeven. De kandidaten van de NPS, Marie Levens (Onderwijs, Wetenschap & Cultuur) en Silvano Tjong-Ahin (Ruimtelijke Ordening & Milieu) zijn intussen al doorgestuurd nadat zij unanieme goedkeuring kregen van het NPS-congres zaterdag.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

Suriname..President Chan Santokhi en Vice-President Ronnie Brunswijk treden aan op 16 juli

Geplaatst

op

Img 6609

De verkiezing van de twee functionarissen vindt plaats op maandag 13 juli om 10.00 uur tijdens buitengewone openbare DNA vergadering.

Hoewel er geen tegenkandidaten zijn ingediend, moeten op de vergadering minstens 34 Assembleeleden aanwezig zijn om de president en de vicepresident te kunnen kiezen. De BEP (2 zetels) heeft reeds eerder toegezegd de ondersteuning te zullen geven.
De samenwerkende coalitie heeft 33 zetels.

Na de overdracht van de regeermacht door president Desi Bouterse, volgt een gemotoriseerd defilé van de politie en het Nationaal Leger. De nieuwe president zal geflankeerd door de korpschef en de bevelhebber van het Nationaal Leger de passerende gemotoriseerde eenheden gadeslaan. In een dagorder is aangegeven wie allemaal betrokken zijn bij de organisatie. De komende week vinden er oefeningen plaats. Starnieuws verneemt dat aan de eenheid van het Korps Politie Suriname toegevoegd worden, peletons van de douane, Korps Penitentiaire Ambtenaren, Brandweer en het Korps Beveiliging en Bijstandsdienst.

Culturu.com—–Ferdinand Louis

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen