vrijdag 12 augustus 2022
26.3 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname naar Bali voor G-20 summit als voorzitter Caricom

lees ook ...

Inheemsen staan op tegen overheid

Tijdens een informatiebijeenkomst van OSIP, de Organisatie van Samenwerkende Inheemse dorpen in Para, Wanica en Commewijne is men tot de conclusie gekomen, dat de inheemsen al lang genoeg wachten op e...

Suriname is uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de G20-summit van november dit jaar in Bali, Indonesië, met als thema ‘Recover Together, Recover Stronger and Be More Sustainable’. De negentien landen en de Europese Unie waaruit G20 bestaat beslaan ruim tachtig procent van het wereldwijde bruto nationaal product. Dit is ruim 75 procent van de wereldhandel, waaronder de EU. Alles bij elkaar gaat het hier om twee derde van de wereldbevolking.

Vanaf November 2021 is Indonesië voorzitter van deze organisatie. “Indonesië zal zijn best doen om deze G20 zo inclusief mogelijk te organiseren met aandacht voor de verschillende uitdagingen van aparte groepen die ook in de marge zullen worden bediscussieerd”, aldus Julang Pujianto, ambassadeur van Indonesië in Suriname. Werkgroepen van vrouwen, jongeren en klimaatverandering zullen worden meegenomen.

De meeting in Courtyard by Marriott was bedoeld om de doelen van Indonesië als voorzitter van de G20 te voor te houden aan belanghebbende zakenlieden, diplomaten en media.

Pajianto: “Ik ga niet pretenderen het antwoord te kennen, maar de president van Indonesië heeft gelobbyd bij Ukraïne om aanwezig te zijn en zal dat ook bij Rusland doen. Misschien kan de summit bij aanwezigheid van beide landen een positieve draai geven aan deze situatie,” zei de Indonesische ambassadeur op de vraag naar hoe zij denken bij te dragen aan de vrede tijdens de summit.

Discussiepunten op de agenda in Bali zijn, digitale en economische transformatie, een wereldwijd gezondheidssysteem, duurzame energietransitie, alsook digitale en economische transformatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname naar Bali voor G-20 summit als voorzitter Caricom