woensdag 31 mei 2023
31.8 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname en Marocco halen handelsbetrekkingen aan.

lees ook ...

President Santokhi gisteren in Brazilië aangekomen

President Chandrikapersad Santokhi is gistermiddag in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia gearriveerd. In Brasilia wordt vandaag 'The Meeting of the Presidents of the Countries of South Amerika' gehoud...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, voerde op 12 maart jongstleden in Casablanca, Marocco gesprekken met top vertegenwoordigers van een vooraanstaand mijnbedrijf MANAGEM, de wereldproducent van kunstmest CGEM, en de federatie van bedrijven OCP. De gesprekken concentreerden zich op de mogelijkheden die Suriname te bieden heeft voor investeringen en joint ventures in de mijnbouw (goud, olie en gas) en de agrarische sektor, alsook op de gezamenlijke voordelen die beide landen kunnen halen uit het aangaan van handelsbetrekkingen. Dit, onder ander via het ondertekenen van een luchtvaart overeenkomst en samenwerking tussen de haven van Paramaribo en Dakhla.

“Wij moeten Suriname positioneren als een mogelijke en aantrekkelijke lokatie op het Zuid-Amerikaanse continent voor regionale hoofdkantoren en distributie operaties naar landen in de regio. Hiervoor zullen wij uiteraard de nodige faciliteiten en aanpassingen moeten plegen in onze haven en algemene transport infrastructuur, maar wij moeten nu beginnen wereldwijd, en dus ook in Marokko, interesse te kweken”, aldus Minister Ramdin na de gesprekken.

Er zijn intussen concept overeenkomsten opgesteld en aangeboden voor de samenwerking te lucht en ter zee. Afspraken zijn gemaakt om deze zo spoedig mogelijk te ondertekenen. De op 11 maart jongstleden ondertekende tweede Road Map, zal het contact en overleg tussen Suriname en Marokko voor technische ondersteuning en het bedrijfsleven verder ondersteunen. De opening van een consulaat in Dakhla met een sterke commerciële oriëntatie zal tot concrete investeringen moeten leiden. Nu wordt er voor slechts enkele miljoenen dollars geëxporteerd naar Marokko.

Door het organiseren van virtuele meetings in april aanstaande zullen de eerste contacten gelegd worden tussen de relevante ministeries en het bedrijfsleven om de mogelijke gebieden van samenwerking te kunnen identificeren.

.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname en Marocco halen handelsbetrekkingen aan.