donderdag 28 maart 2024
35 C
Paramaribo
11.9 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname moet zich beter positioneren op internationaal handelsveld

lees ook ...

2026 in zicht: Suriname en Guyana dichter bij realisatie gez...

President Chandrikapersad Santokhi van Suriname heeft een werkbezoek gebracht aan Guyana voor gesprekken met president Irfaan Ali over de geplande brug over de Corantijnrivier. Dit overleg vond plaats...

Suriname moet zich beter positioneren op het Internationale handelsveld middels de vlotte en efficiënte implementatie van de Caricom Single Market en Economy (CSME). Als dit gebeurt kan de export voor zowel de intra-regionale als extra-regionale markten worden vergroot. Er zal dan meer werkgelegenheid voor Suriname zijn, terwijl er ook meer kansen komen voor bedrijven in Suriname.

Verder zal er sprake zijn van een betere handelsbalans en deviezen vermeerdering. Om na te gaan welke issues inzake de CSME nog geïmplementeerd moeten worden, heeft het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZOTI) het initiatief genomen om een seminar te organiseren. Tijdens dit seminar is er met diverse stakeholders nagegaan hoe de uitdagingen voor bovengenoemde implementatie kan worden aangepakt.

EZ-directeur Aroen Jadoenathmisier heeft de opening van het seminar verricht. Hij heeft de aanwezigen aangemoedigd om samen te werken aan de implementatie van de CSME, die van eminent belang is voor Suriname.

Suriname trad op 4 juli 1995 als 14de lid toe tot de Caricom. De effectuering van Suriname’s toetreding tot de gemeenschappelijke markt vond plaats op 1 januari 1996. Haïti werd in 2002 volledig lid. Haïti en Suriname zijn de enige niet Engelssprekende landen binnen de Caricom en de enige niet behorende tot het traditionele interpersoonlijk verkeersgebied binnen de regio.

De Caricom heeft zich steeds gericht op het stimuleren van de samenwerking op functioneel gebied en op economische integratie, waarbij aan de Common Market (CM) een essentiële rol werd toebedacht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname moet zich beter positioneren op internationaal handelsveld