Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname moet nu van de olie genieten

Geplaatst

op

President Santokhi In Dna. Foto Gov Tv

Tijdens de informatiesessie van president Chan Santokhi in het parlement, stelde hij dat er in de zoektocht naar goedkoop kapitaal het belangrijk is dat Suriname haar controle over de oliereserves voor de kust behoudt. Vanwege de financiële positie van de staat en de maatregelen die de regering moet nemen om de financieel-economische crisis aan te pakken is het van belang de grote schuldenlast die op ons land rust, te herstructureren. Dit vooral vanwege de ongunstige voorwaarden die aan deze leningen zijn gekoppeld.

De regering verkent de mogelijkheden om aan goedkoop kapitaal te komen, door nu al de grote offshore olievondsten voor een deel te kapitaliseren in samenwerking met gerenommeerde bedrijven. Hij gaf aan dat het niet zo kan zijn dat er miljarden Amerikaanse dollars voor onze kust liggen die  toekomen aan het Surinaamse volk, maar dat het Surinaamse volk toch armoede lijdt.

De regering heeft hier over van de directeur van Staatsolie al enige inzichten ontvangen.  Naast de mogelijkheden om aan goedkoop kapitaal te komen worden er ook gesprekken gevoerd over bilaterale financieringsmogelijkheden met bevriende landen – culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen