maandag 26 februari 2024
29 C
Paramaribo
5.7 C
Amsterdam
3
(1)

Suriname moet beleid uitstippelen over omgaan met bos

lees ook ...

Geestelijk leiderschap bidt samen met president voor welzijn...

Op maandag 19 februari begon president Chandrikapersad Santokhi zijn werkweek met een krachtig gebed voor het land en zijn volk, in aanwezigheid van diverse hindoe geestelijken uit zowel Suriname als ...

President Chandrikapersad Santokhi vindt dat het belangrijk is om een duidelijk beleid uit te stippelen hoe we met ons bos omgaan en de carbon negatieve status blijven behouden. Het is alom bekend dat het verkeerd gaat binnen het bosbouwgebeuren. Daarom zal deze regering ervoor zorgen dat zaken die in duistere kamers plaatsvinden in het licht komen te staan, zegt het staatshoofd.

Hij was vrijdag Santokhi te gast tijdens de workshop ‘Ordening en Transformatie Houtsector’. Suriname beschikt over een enorme hoeveelheid aan natuurlijke hulpbronnen. Zo is een van ze ons bos. Het bos wordt gezien als een bijzondere hulpbron, want bij duurzaam gebruik zal het niet opraken zoals olie, gas, goud en bauxiet.

De president is zeer tevreden met deze workshop die georganiseerd is door de ‘taskforce’. De president riep de sector en alle diensten en instituten op om mee te helpen om zaken van illegaal naar legaal te transformeren en de richtlijnen te volgen om binnen het kader van wet en recht te blijven werken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname moet beleid uitstippelen over omgaan met bos