Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname heeft mensenrechten nog niet op orde

Geplaatst

op

De mensenrechten in Suriname zijn nog niet volledig op orde. Hierdoor is de regering nog niet gereed om het internationaal verdrag tegen alle vormen van mensonterende handelingen (convention against torture) goed te keuren.

Wanneer een land dit verdrag tekent verplicht het zichzelf dat er word toegezien op het naleven van mensenrechten en het bestrijden en voorkomen van inbreuk hierop. Vorige week, toen minister van Dijk-Silos, de LGBT werkgroep van start liet gaan werd nogmaals duidelijk dat Suriname nog niet voldoet aan deze eisen. Het feit dat deze werkgroep, die voor tolerantie en tegen discriminatie van LGBT’ers is, nodig is is een teken hiervan.

Een ander voorbeeld waarop de minister van politie en justitie wees is dat van de mensonterende situatie van gedetineerden. Bij een recent voorval is een weerloze gedetineerde door drie penitentiaire ambtenaren geboeid mishandeld. Ze heeft hierbij niet vermeld om welke gevangenis dit ging, maar ze heeft wel direct opdracht gegeven om de gevangene uit de isoleer te halen en naar het ziekenhuis over te laten brengen. “Het schijnt schering en inslag te zijn. We kletsen allemaal met onze grote mond dat we mensenrechten waarborgen, maar we vertrappen het echt met de voeten”, zegt Jennifer van Dijk-Silos. Ze concludeerde dat Suriname met de huidige realiteit nog lang niet gereed is om het verdrag te ratificeren.

De minister liet weten dat de betreffende gevangenis zeker nog van haar zal horen. “Ik zal niet dulden dat mensenrechten geschonden worden terwijl we niets doen.” Van Dijk-Silos zei dat met het aanstellen van de werkgroep voor LGBT’ers al een goed begin word gemaakt voor het beschermen en waarborgen van mensenrechten.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Jongen in internaat Atjoni ernstig mishandeld

Geplaatst

op

By

Woensdagochtend is een jongen die in het internaat Atjoni woonde ernstig mishandeld door een kamergenoot.

Het slachtoffer zou door zijn kamergenoot zijn aangevallen met een knuppel. Het slachtoffer had een opgezwollen gezicht en zijn linkeroog kon nauwelijks open. Hij kon moeilijk praten omdat dat voor nog meer pijn zorgde, vertelt een bezorgde oom van het slachtoffer. De jongen is na behandeling voor verder onderzoek verwezen naar een oogarts. 

De twee zouden eerder die dageen woordenwisseling hebben gehad om een mobiele telefoon. Het slachtoffer isin zijn slaap aangevallen en liep zware hoofdletsels op. De internaatbeheerdertrof het slachtoffer ‘s ochtends aan in zijn bed, besmeurd met bloed, enschakelde direct de politie in. De kamergenoot is in verzekering gesteld, zegtde politie.

Lees verder

Suriname

Megadrugs vangst verbrand in kraka

Geplaatst

op

By

Meer dan 2300 kilogram in beslag genomen drugs werd donderdag onder toezicht van vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname en het Openbaar Ministerie in de as gelegd.

De verbranding van het verboden spul heeft plaatsgevonden te Kraka. “Niet alleen de Cocaïne van de grote recente vangst op 08 januari jongstleden, maar ook andere drugssoorten die eerder in beslag genomen zijn zijn vandaag verbrand”, verteld de inspecteur van politie, August van Gobbel.

De inspecteur reageerde hiermee op de verbranding van 17 januari 2019.
Hij voert aan dat de drugs de in het verleden op verschillende locaties is verbrand.

Om de last voor de omgeving zo miniem mogelijk te houden is gekozen voor Kraka.

Lees verder

Meest gelezen