Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname heeft mensenrechten nog niet op orde

Geplaatst

op

door

De mensenrechten in Suriname zijn nog niet volledig op orde. Hierdoor is de regering nog niet gereed om het internationaal verdrag tegen alle vormen van mensonterende handelingen (convention against torture) goed te keuren.

Wanneer een land dit verdrag tekent verplicht het zichzelf dat er word toegezien op het naleven van mensenrechten en het bestrijden en voorkomen van inbreuk hierop. Vorige week, toen minister van Dijk-Silos, de LGBT werkgroep van start liet gaan werd nogmaals duidelijk dat Suriname nog niet voldoet aan deze eisen. Het feit dat deze werkgroep, die voor tolerantie en tegen discriminatie van LGBT’ers is, nodig is is een teken hiervan.

Een ander voorbeeld waarop de minister van politie en justitie wees is dat van de mensonterende situatie van gedetineerden. Bij een recent voorval is een weerloze gedetineerde door drie penitentiaire ambtenaren geboeid mishandeld. Ze heeft hierbij niet vermeld om welke gevangenis dit ging, maar ze heeft wel direct opdracht gegeven om de gevangene uit de isoleer te halen en naar het ziekenhuis over te laten brengen. “Het schijnt schering en inslag te zijn. We kletsen allemaal met onze grote mond dat we mensenrechten waarborgen, maar we vertrappen het echt met de voeten”, zegt Jennifer van Dijk-Silos. Ze concludeerde dat Suriname met de huidige realiteit nog lang niet gereed is om het verdrag te ratificeren.

De minister liet weten dat de betreffende gevangenis zeker nog van haar zal horen. “Ik zal niet dulden dat mensenrechten geschonden worden terwijl we niets doen.” Van Dijk-Silos zei dat met het aanstellen van de werkgroep voor LGBT’ers al een goed begin word gemaakt voor het beschermen en waarborgen van mensenrechten.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Huldiging Wijnaldum in Suriname op eigen verzoek afgelast

Geplaatst

op

door

De huldiging van de voetballer Georginio Wijnaldum, gaat op verzoek van de sporter niet door. Dit wordt door het Nationaal Informatie Instituut (NII) gemeld.

Wijnaldum zou dit weekend in het district Coronie onderscheiden worden door president Desire Bouterse. De regering zegt in het bericht van NII alle begrip te tonen voor het standpunt van de voetballer. Hij wordt succes toegewenst in zijn verdere carrière. 

Lees verder

Suriname

Assembleedelegatie aanwezig bij ParlAmericas vergadering in Mexico

Geplaatst

op

door

Een afvaardiging van het Surinaams parlement (De Nationale Assemblée) vertegenwoordigt het land van 18 tot en met 20 juni 2019 in Mexicostad, Mexico, voor het bijwonen van de 11th Gathering of the Parliamentary Network for Gender Equality. Deze conferentie heeft als thema: “Achieving balance in the world of work.” De delegatie onderleiding van assembleevoorzitter Jennifer Simons bestaat verder uit Marinus Bee (Abop) en Jenny Warsodikromo (NDP).

Tijdens deze conferentie zullen volksvertegenwoordigers uit Noord- en Zuid-Amerika en het Caribisch Gebied van gedachten wisselen over onder andere de vele voordelen van economische versterking van vrouwen. Verder zal gesproken worden over het voorkomen en aanpakken van seksuele intimidatie op de werkplek, het herkennen van vrouwenarbeid en de mogelijke kansen voor vrouwen in de toekomst.

Lees verder

Meest gelezen

X