zondag 5 februari 2023
25.7 C
Paramaribo
8 C
Amsterdam
2.5
(2)

Suriname mag weer onderhandelen met IMF

lees ook ...

Inheemsen moeten elkaar ondersteunen

“We zijn Inheemsen, wij moeten elkaar ondersteunen in de uitdagingen die op ons afkomen”. Dat zei granman Jimmy Toeroemang van de Tareno (Trio) aan het bestuur van de Organisatie van Samenwerkende Inh...

Om effectief en efficiënt de doelen te halen die gesteld zijn door het IMF, is op dinsdag 27 december 2022, door president Chandrikapersad Santokhi een ondersteuningsgroep geïnstalleerd die bestaat uit diverse actoren uit de financieel-economische sector.

Deze ondersteuningsgroep moet zich gaan richten op de uitvoer van het door het IMF goedgekeurde herstelplan, alsook de overige targets. Om de Surinaamse economie weer op spoor te krijgen, na het desastreus beleid voor 2020, is er een Herstelplan en Meerjaren Ontwikkelingsplan goedgekeurd. Als onderdeel daarvan is ons land in 2021 een programma van het IMF aangegaan.

Gezien de dramatische veranderingen op de internationale markt heeft Suriname voor heronderhandelingen gevraagd bij het IMF. De wereldwijde ontwikkelingen hebben zware gevolgen voor de Surinaamse economie.

Het IMF stemde in met de heronderhandelingen en ons land staat aan de vooravond van een evaluatie door het IMF. Daaruit volgt een goedkeuring voor de volgende tranche. President Santokhi wenste de ondersteuningsgroep succes toe met de taken en verantwoordelijkheden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname mag weer onderhandelen met IMF