maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.8 C
Amsterdam
5
(2)

Suriname mag rekenen op US$ 450 miljoen voor landenstrategie

lees ook ...

Zorgpersoneel AZP in actie

Vandaag demonstreert het zorgpersoneel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo bij de ingang van de Spoedeisende Hulp(SEH).  Vanaf afgelopen woensdag in men ‘spontaan in actie’ gegaan.  Dit is dus de...

De nieuwe landenstrategie tussen Suriname en de Inter-American Development Bank Group (IDBG) is woensdag goedgekeurd door de Raad van Bestuur van de IDBG. Dit document vormt de grondslag voor de samenwerking tussen de IDBG en Suriname voor de periode 2021-2025. De IDBG stelt voor de gehele strategieperiode US$ 450 miljoen ter beschikking. Dit komt neer op gemiddeld U$ 90 miljoen aan gegarandeerde leningen per jaar.

Het gaat hierbij om middelen die los staan van een eventuele samenwerking met het Internationaal Monetair Fonds (IMF). In het document wordt aangegeven, dat de strategische samenwerking gericht is op onder andere het herstel van de macro-economische duurzaamheid, het bevorderen van het concurrentievermogen van de particuliere sector en de verbeteringen van basisdiensten en sociale vangnetten.

De prioriteiten voor de langere termijn zijn gericht op de ontwikkeling van de particuliere sector, digitalisering, financiële inclusie en versterkte sociale bescherming. Bij het implementeren van de doelstellingen wordt er simultaan gewerkt aan gender en diversiteit, klimaatverandering en ecologische duurzaamheid, institutionele capaciteit en de rechtsstaat.

De strategie 2021-2025 telt drie prioriteitsgebieden, acht strategische doelstellingen, twaalf verwachte resultaten en vijftien indicatoren om de voortgang te meten. Om de hervormingsprocessen te ondersteunen zal de IDBG nadruk leggen op een goede coördinatie bij het gebruik van beleids- en investeringsinstrumenten. De technische en financiële middelen zullen ook bijdragen aan het genereren van kennis en kunde voor duurzame ontwikkeling.

De Surinaamse regering is blij met de goedkeuring van de nieuwe strategie en gelooft dat uitvoering hiervan duurzame impact zal hebben op de verdere ontwikkeling van het land.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname mag rekenen op US$ 450 miljoen voor landenstrategie