Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname maakt indruk tijdens het World Cultural Festival

Geplaatst

op

Studenten uit Suriname hebben in China een geweldige indruk gemaakt tijdens het World Cultural Festival in Beijing, China. Tijdens het evenement werd de culinaire rijkdom van Suriname en foto’s van kunstwerken en monumenten gepresenteerd aan het grote publiek, meldt het NII zondag.

Ook muziek van bekende artiesten, onderwie Damaru, Lieve Hugo, Master Blaster en Papa Touwtjie werd afgespeeld. Voorts verschafte de studenten met zelf bedachte spelletjes met als thema Suriname informatie over het land. Kinderen werden geschminkt met Surinaamse motieven. De Ambassade en de groep blikken terug op een geslaagde participatie.

Het jaarlijks terugkerend evenement werd dit jaar voor de de 15e keer gehouden. De organisator is de Beijing Language and Cultural University (BLCU). Het doel is om de studenten de gelegenheid te geven hun land op creatieve wijze te presenteren aan de grotere Chinese gemeenschap.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Vlucht Panama – Paramaribo definitief

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Copa Airlines opent op 10 juli een nieuwe lijndienst tussen Panama Stad en Paramaribo. De Surinaamse hoofdstad wordt twee keer per week, op woensdag en zaterdag, aangevlogen met een Boeing 737-700.

Copa Airlines is één van de grootste maatschappijen van Latijns-Amerika. In thuisbasis Panama Stad kunnen reizigers overstappen op vluchten naar tientallen bestemmingen in de Verenigde Staten, Midden- en Zuid-Amerika.

Door de nieuwe verbinding wordt het mogelijk om in acht uur van Paramaribo naar Mexico Stad te vliegen. Ook diverse steden aan de westkust van de Verenigde Staten zijn straks beter bereikbaar vanuit Suriname. De vluchtduur naar Panama zelf bedraagt 4,5 uur.

In Nederland is Copa Airlines vooral bekend vanwege de lijndienst naar Curaçao.

Lees verder

Suriname

Veritasschool gesloten wegens hygiënische reden

Geplaatst

op

By

Ouders en leerlingen van de Veritasschool aan de Nieuwe Weergevondenweg zijn radeloos. De school is om hygiënische reden gesloten en het is nog onbekend wanneer de basisschool haar deuren weer zal openen.

Omdat de school gesloten is zijn leerlingen bang dat ze toetsen niet meer halen omdat er momenteel veel lessen worden gemist.

Volgens de Milieu Inspectie van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) zou de onhygiënische situatie zijn onstaan doordat de toiletten verstopt waren. Het buizenstelsel is vervangen, zonder de septic tank te ledigen. Hierdoor zijn fecaliën op het terrein terechtgekomen.

De school probeert de problemen aan te pakken door zand te plaatsen, maar door de regen is het schoolerf onderwater gelopen. Hierdoor kwam de ontlasting weer aan het oppervlak.

Lees verder

Meest gelezen