Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname maakt indruk tijdens het World Cultural Festival

Geplaatst

op

door

Studenten uit Suriname hebben in China een geweldige indruk gemaakt tijdens het World Cultural Festival in Beijing, China. Tijdens het evenement werd de culinaire rijkdom van Suriname en foto’s van kunstwerken en monumenten gepresenteerd aan het grote publiek, meldt het NII zondag.

Ook muziek van bekende artiesten, onderwie Damaru, Lieve Hugo, Master Blaster en Papa Touwtjie werd afgespeeld. Voorts verschafte de studenten met zelf bedachte spelletjes met als thema Suriname informatie over het land. Kinderen werden geschminkt met Surinaamse motieven. De Ambassade en de groep blikken terug op een geslaagde participatie.

Het jaarlijks terugkerend evenement werd dit jaar voor de de 15e keer gehouden. De organisator is de Beijing Language and Cultural University (BLCU). Het doel is om de studenten de gelegenheid te geven hun land op creatieve wijze te presenteren aan de grotere Chinese gemeenschap.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Video Report: Afscheid overleden kinderen door brand in Suriname

Geplaatst

op

door
Afscheid kinderen brand Suriname
Lees verder

Suriname

Politie beboet 38 buschauffeurs en trekt 25 vergunningen in

Geplaatst

op

door

Politieambtenaren van de afdeling Algemene Surveillance Dienst hebben in samenwerking met ambtenaren van de afdeling Transport van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) verbaliserend opgetreden tegen buschauffeurs. Tijdens deze controle zijn 38 buschauffeurs beboet voor onder andere rijden op zodanige wijze, waardoor zij het verkeer nodeloos belemmerden en in gevaar brachten. Er zijn 25 lijnbusvergunningen ingetrokken, omdat de vergunninghouders zich niet hebben gehouden aan de voorwaarden.

Dertien buschauffeurs hebben gereden zonder een vergunning, terwijl één heeft gereden met een vervalste chauffeur kaart. De politie roept alle lijnbushouders op, om extra controle uit te oefenen op de buschauffeurs en erop toe te zien dat zij de nodige documenten bij zich hebben. Er zullen maatregelen worden getroffen tegen buschauffeurs die de wettelijke regels niet naleven.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X